Az Amazon orosz kihívója is kihasználja az e-kereskedelem felfutását

Szinglik napja 2020, szingli, vásárlás, shopping, online shopping, 2020.11.11.
Vágólapra másolva!
Mintegy 750 millió dolláros részvénykibocsátásra készül az Egyesült Államokban az orosz Ozon e-kereskedelmi vállalat. A cég ezzel használná ki az iparág idei lendületes felívelését.
Vágólapra másolva!

Amerikai részvénykibocsátással fokozná a terjeszkedését az orosz Ozon. Az orosz Amazonként is emlegetett vállalat ugyanis a Reuters információi szerint 750 millió dolláros tőkebevonásra készül az amerikai részvénypiacon.

A háttérben az áll, hogy az igencsak fragmentált orosz e-kereskedelmi piac várhatóan több mint 40 százalékkal, 2500 milliárd rubel (32,4 milliárd dollár) értékűre bővült ebben az évben,

és 10-15 százalékos növekedésre számíthat a következő öt évben – derül ki az Euromonitor kutatásából.

Egyre több vállalat használja ki az e-kereskedelem idei felívelését Forrás: Shutterstock

Az Ozon bevételei ezzel párhuzamosan nagyjából 70 százalékkal bővültek az idei első kilenc hónapban, ahogy jelentősen felfutott a kereslet az online vásárlási lehetőségek iránt.

A vállalat eredetileg 500 millió dolláros részvénykibocsátásra készült, de a Reuters forrásai szerint ezt végül felemelték 750 millióra.

A Reuters úgy tudja, ezen a héten érkezhet hivatalos bejelentés a kibocsátásról, ha az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet is engedélyezi az üzletet.