Az Apple elkaszálta a Gawker nevű botránycégről készülő sorozatát

Tim Cook Apple
Apple CEO Tim Cook looks on during a visit of the shopfitting company Dula that delivers tables for Apple stores worldwide in Vreden, western Germany, on February 7, 2017. / AFP PHOTO / dpa / Bernd Thissen / Germany OUT
Vágólapra másolva!
A New York Times jelentése szerint nem forgatja le az Apple TV Plus a Gawker nevű médiacégről készült sorozatát, miután Tim Cook, az Apple vezetője erre utasította a streaming szolgáltatót. Nem ez az első olyan sorozat, amely gyártása azért állt le, mert kényes témákat feszeget a vállalattal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint amikor Tim Cook tudtára jutott, hogy az Apple sorozatot kíván forgatni a Gawkerről, állítólag több e-mailt is küldött a dolgozóknak, amelyben első sorban kifejezte, hogy mennyire nem kedvelte céget, másodsorban azt is közölte, hogy nem tudott és nem adott engedélyt a projektre.

Ennek következtében az Apple TV Plus, a vállalat saját streaming platformja le is állította a gyártást. A sorozat készítői csalódottak, de nem hátrálnak meg és új szolgáltatót keresnek, amely vállalná a gyártást.

Tim Cook, az Apple vezetője Forrás: AFP/Bernd Thissen

Az Apple utoljára 2018-ban állított le fentről jövő utasításra tartalmat, akkor a Dr. Dre-ről szoló filmet, amely a cégvezetők szerint túl sok szexet és erőszakot tartalmazott. Eddy Cue, az Apple egyik befolyásos vezetője akkor azt mondta a dolgozóknak, hogy az Apple TV Plus sosem forgat szexuálisan túlfűtött vagy Kínáról szóló tartalmakat.

A Gawker Media Group, amelyhez több újság és blog is tartozott, 2010-ben a Gizmodo nevű online portálján szivárogtatta ki az iPhone 4-et a hivatalos bejeelntés előtt.

Tim Cookal kapcsolatban is többször írtak, főleg a magánéletével kapcsolatban. Ezek a tartalmak ráadásul éppen akkor jelentek meg, amikor átvette a vállalat irányítását.