Az Expedia Group 3 ezer dolgozójától válik meg, és ebből 500 munkavállalót a cég Seattle-i központjából küldenek el, annak érdekében, hogy csökkentsék a vállalat kiadásait – összegzi a MarketWatch.

A hírt elsőnek a Geekwire jelentette, miután a cégtől egy belső emailt kaptak az elbocsátásról, ami a cég dolgozóinak 12 százalékát érinti.

IllusztrációForrás: Shutterstock

„Egészségtelen és fegyelmezetlen módon folytattuk növekedésünket. Csökkentünk és megszüntetünk projekteket és tevékenységeket, valamint csoportokat és feladatköröket szervezünk át az ésszerűsítés érdekében" – áll a cég levelében.

A hónap elején közzétett negyedéves eredményjelentésében a vállalat 300-500 millió dollár közötti költségmegtakarítást vár el idén, bár ebben a dokumentumban nincs szó leépítésekről.

Már most több ezer üzletbezárást jelentettek be világszerte

A Business Insider elemzése szerint 2019-ben több mint 9.300 üzlet bezárásáról adtak hírt az Egyesült Államokban - 2017-ben mintegy 8 ezer boltnál húzták le végleg a redőnyt, ezt a rekordot döntötte meg most a tavalyi év.

Az Expedia részvényei hétfőn 6,5 százalékot estek a koronavírus terjedése miatt. A cég korábban már jelezte, hogy az első negyedévben akár 40 millió dolláros negatív hatás is érheti a járvány aggodalmak miatt.