A járvány miatt az éttermek sokfelé alakultak át élelmiszerboltokká

étterem
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány következtében az Egyesült Államokban is bezárták az éttermeket, kávézókat és bárokat, azonban sok tulajdonos döntött úgy, hogy az ételkiszállítás helyett inkább meglévő készleteit adja el a környékbeli vásárlóknak.
Vágólapra másolva!

Anthony Strong egy hónappal ezelőtt nyitotta meg saját éttermét San Franciscóban, de a nyitást követően a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében az amerikai hatóságok úgy döntöttek, minden éttermet be kell zárni. Strong inkább elkezdte kiárusítani a konyhai alapanyagokat, amiket az ételek elkészítéséhez vásárolt korábban, így gyakorlatilag az éttermét élelmiszerbolttá alakította át.

Illusztráció Forrás: Facebook/Burpple

Az ötlet annyira sikeres volt, hogy a környékén mindenki tőle vásárolta az olyan alapanyagokat, mint a száraztészta vagy a fűszerek.

Az Egyesült Államokban számos étterem és kávézó döntött úgy, hogy mivel nem térhetnek be hozzájuk vendégek, ezért a felhalmozott élelmiszerkészletet kiárusítják, így egyfelől megtartják a vásárlóikat, és megpróbálni némi bevételre is szert tenni.

Ráadásul ezzel a kezdeményezéssel az élelmiszerboltokra háruló teher is enyhülhet.

Illusztráció Forrás: Shutterstock.com

Ugyanakkor az éttermeknek lehetőségük van kiszállításra és elvitelre készíteni ételeket, és az olyan ételfutár cégek, mint

a Grubhub díj ellenében kiviszi azt a vásárlóknak.

A Tucker Silk Mill kávézó tulajdonosa, Jason Hoy, szintén úgy döntött, hogy élelmiszerbolttá alakítja át üzletét, a vásárlók pedig megrohamozták a kávézót.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Marc Glosserman, a Hill Country grillező tulajdonosa az étterem székein alakított ki üzletet, így amikor a vásárlók betérnek hozzá, hogy elvigyék a megrendelt ételeket, közben

az étterem megmaradt készletéből is vásárolhatnak.

Ráadásul ezzel az átalakítással az éttermi beszállítók is munkához jutnak. Sok beszállítónak nincs kapcsolata az élelmiszerboltokkal, így az éttermek ideiglenes átalakulása segít abban, hogy átvészeljék a járvány okozta visszaesést.