Szakított a korábbi nyitvatartási renddel a magyar Aldi: az eddigi rövidítések után most hosszabbított az üzletlánc a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

A koronavírus-járvány miatt a legtöbb boltlánc az utóbbi időben folyamatosan módosította a nyitvatartási időket. Az Aldi például először március közepén változtatott: ennek eredményeként hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig voltak nyitva a boltjai, vasárnap pedig egy órával korábban zártak. Pár nappal később egy órával előbbre hozta a nyitást és a zárást minden üzletében  - írja a Napi.hu.

A diszkontlánc most pedig bejelentette, hogy a korábbi rövidítés után hosszabbít.Az új nyitvatartási rend értelmében hétfőtől szombatig reggel 7-kor nyitnak és este 8-kor zárnak az Aldik, vasárnapokon pedig reggel 7-től este 6-ig lesznek nyitva. 

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Az Aldi döntése feltehetően nem független attól, hogy a legnagyobb riválisok - köztük a Lidl és a Penny - boltjai az elmúlt hetekben nem zártak be este 6-kor, mint az Aldik, hanem tovább voltak nyitva. Emellett a boltlánc mostani döntésében szerepe lehet annak is, hogy a nyitvatartási idő meghosszabbításával az egy órára eső vásárlók száma csökkenhet.