Kötelezik az Uber-sofőröket az arcmaszk használatára

Uber
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - MARCH 22: The Uber logo is displayed on a car on March 22, 2019 in San Francisco, California. Uber Technologies Inc. announced that it has selected the New York Stock Exchange for its much anticipated initial public offering that could be one of the top five IPOs in history. The listing could value the ride sharing company at over $120 billion. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egyre több szektorba teszik kötelezővé az arcmaszkok használatát az Egyesült Államokban. Nemrég a légitársaságok jelentették be, hogy a személyzetnek és az utasoknak is védőmaszkot kell majd használniuk, most pedig az egyik legnagyobb fuvarmegosztó jelentett be hasonló intézkedést.
Vágólapra másolva!

Az Uber igazgatói eldöntötték, hogy a sofőrök és az utasok számára kötelező lesz a védőmaszk használata. Várhatóan az új szabályozás a következő hetekbe lép életbe, így az, aki nem visel maszkot, nem is veheti igénybe a szolgáltatást.

Illusztáricó Forrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

A vállalat azt is kiemelte, hogy igyekezni fognak biztosítani a megfelelő felszerelést az sofőrök számára, az utasoknak viszont maguknak kell erről gondoskodni.

Ez nem tér el merőben a más szektorokban bevett szokásnál, hiszen a légitársaságok jelentős része szintén nem biztosítja az utasok számára a maszkokat, csak a személyzetnek.

Ez alól a Soutwest Airlines volt kivétel, akik adni fognak maszkot olyan esetben, ha azt az utas például otthon felejti.