Csaknem hatvanan neveztek az infokommunikációs szolgáltató Invitech jubileumi, tizedik alkalommal kiírt InnoMax díjára. A nonprofit szervezetek részére meghirdetett innovációs pályázaton a szakmai zsűri négy nyertest választott ki, egyikük a közönségdíjat is elnyerte.

Az Invitech közleménye szerint a szakmai konzultáción felül anyagi támogatást is nyújtanak a nyerteseknek, van olyan pályázó, aki egymillió forintos forráshoz jutott ötlete megvalósításához.

Az Ajaki Tűzoltó Egyesület egy önkéntes tűzoltókat segítő, a riasztási láncot gyorsító alkalmazással nyert, a zsüri elismerése mellett megkapták a közönségdíjat is. A díjazottak között van az Igazgyöngy Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekek játszva tanulását segítő online felülettel, a HappyHelp Nonprofit Közhasznú Kft. egy akadálymentesített online vizsgáztató szoftverrel, és a Jel Alapítvány egy online jelnyelvoktató felülettel.

Az InnoMax tízéves története során már csaknem 900-an neveztek a díjra (a kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri tagja elmondta, hogy a pályázatot még tavaly ősszel írták ki, de különös aktualitást ad neki a jelenlegi, a járvány miatt kialakult helyzet. Most pontosan látszik, hogy milyen fontos a digitalizáció a társadalmi szervezetek számára is. Számukra is sok előnnyel jár, ha élnek az innovatív megoldások adta lehetőségekkel, mert még egy ilyen időszakban is nagyobb eséllyel tudják ellátni feladataikat - tette hozzá a helyettes államtitkár.