Megugrott a koronavírus-vakcinát tesztelő vállalat részvényára

2020.05.19. 09:03

Az amerikai Moderna biotechnológiai vállalat – ami az egyik vezető koronavírus-vakcinát tesztelő társaság – 76 dollárra (24 ezer forint) árazta fel több mint 17,6 millió részvényét, ezzel akár 1,34 milliárd dollár bevételre tehet szert az akvizícióval – összegzi a CNBC.

A társaság szerint a részvényeladás várhatóan csütörtök körül zárul le, továbbá harminc napos opciót biztosít az aláírók számára, hogy további 2,64 millió részvényt vásároljanak fel. Az üzletet a Morgan Stanley pénzügyi vállalat irányítja.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A bejelentést megelőzte a vállalat hétfői adatközlése, miszerint a koronavírus elleni oltóanyag pozitív adatokat szolgáltatott a korai stádiumban végzett embereken történő teszteken. A teszt alatt mind a 45 páciensnél antitesteket hozott létre az oltóanyag.

A hírre a cég részvényára húsz százalékkal ugrott meg a tőzsdén, elérve a 80 dollárt (26 ezer forint).

A Moderna korábbi nyilatkozatában kifejtette, hogy a részvényeladásból származó bevételt elsősorban a lehetséges vakcina gyártására és forgalmazására használja fel. Természetesen még további tesztekre van szükség, mire kiderül, hogy pontosan mennyire hatékony és biztonságos az oltóanyag.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK