Nem Párizs. Nem London. Nem Berlin. Valószínűleg - a vérbeli futballszurkolókon kívül - nem sokan hallottak még erről a városról.

A leggel kezdődő építészeti projekteket rendszerint a világ legnagyobb városai tudhatják magukénak, általában metropoliszokhoz köthető cégek, városvezetések ambíciózusak eléggé ahhoz, hogy nagyszabású projekteket valósítsanak meg. Joggal gondolhatnánk, hogy Európa leghosszabb függőmedencéje – amely túlnyúlik az épületszerkezeten – valamelyik nagyvárosban kap helyet. A Clavel Arquitectos építésziroda épületén található medence azonban egy olyan városban épült meg, amelyik csak a tizenegyedik legnagyobb saját hazájában - írja a Roadster magazin.

A spanyolországi Murciáról van szó.

Különleges látnivalóval gazdagodik a spanyolországi Murcia városa. A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: Dezeen/Clavel Arquitectos

 Az Odiseo kaszinó és bevásárlóközpont jelenleg még építés alatt van, de a stúdió alapítója már felavatta a medencét egy rövid sétával.

A medence teste egyébként az épület mindkét oldalán húszméternyire lóg ki az épület síkjából, ezzel pedig az építők szerint az "Európa legnagyobb függőmedencéje" cím büszke birtokosává vált.

Murcia egyébként annak ellenére Spanyolország kevéssé vidékei közé számít, hogy több leggel is büszkélkedhet. Az Ibériai-félszigeten itt a legnagyobb a napsütéses órák száma, itt termesztik a legtöbb paprikát, emellett van egy gigantikus sós vizű tava is. 

Egyben fontos közlekedési csomópont, egyetemi város, püspöki székhely és idegenforgalmi központ.  Másfélszer annyi paprikát exportál, mint Magyarország. A Segura folyó partján, Madridtól, az ország fővárosától 350 kilométerre délkeletre fekszik.