Meghosszabbítja üzletei nyitvatartását a Balaton és a Velencei tó környékén a turisztikai főszezonban az ALDI. Az áruházlánc az érintett boltokban nagyobb forgalomra számít, ezért a nyár folyamán kiemelt üzletekké nyilvánítja ezeket, ahol a dolgozók automatikusan magasabb bérkategóriába kerülnek. Júniusban újabb egységgel bővül a cég balatoni hálózata: megnyílik az áruházlánc második üzlete Keszthelyen, tájékoztatta a vállalat az Origót.

Az iskolai szünidő beköszöntével jelentősen nő a legnagyobb turisztikai régiókba érkező látogatók száma. A vállalat a nyár folyamán számos intézkedéssel biztosítja a zökkenőmentes bevásárlási lehetőséget.

Az áruházlánc szeptember 1-ig kiemelt üzletté nyilvánítja áruházait a Balaton környékén és Gárdonyban, illetve meghosszabbított nyitvatartással áll a vásárlók rendelkezésére.

A kiemelt áruházak hétfőtől szombatig reggel 6:30-tól vagy 7-től este 21, illetve 22 óráig tartanak nyitva, míg vasárnap is 7-től legtöbbjük este 20 óráig várja a vásárlókat.

A kiemelt forgalmú üzletté nyilvánítás egyúttal azt is jelenti, hogy az itt dolgozók magasabb bért kapnak.

Az ALDI országosan egységes bértáblát alkalmaz, vagyis minden áruházában földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül ugyanaz a bér, ez alól a nagy forgalmú, kiemelt üzletek a kivételek, amelyekben a nagyobb vásárlószám miatt magasabb fizetést kapnak az ott dolgozók.

IllusztrációFotó: Medgyesi Milán - Origo

A kiemelt üzletekben a 8 órára vetített kezdő bér bruttó 355.100 forint, míg egy, tíz éve a vállalatnál dolgozó eladó a 11. évtől 449.500 forintot keres. A népszerű nyaralóhelyeken elhelyezkedő áruházak így nem csupán a vásárlók, hanem a bolti dolgozók körében is népszerűek: a nyári szezonban a vállalat bolthálózatán belül több mint százan kérik át magukat az üdülőhelyek üzleteibe, így számukra a magasabb bér mellett a kirándulás, kikapcsolódás lehetősége is adott. A vállalat az érintett dolgozók számára szálláslehetőséget is biztosít.

Az idei szezonban tovább nő a lánc hálózata a Balaton környékén. 2020. június 25-én nyílik az áruházlánc második keszthelyi üzlete. Ezzel 145-re nő a Balaton körül elérhető áruházaik száma.