Egy friss tanulmány bemutatja, hogy a céges értekezletek átlagos időtartama most 20 százalékkal rövidebb, mint a járványhelyzet előtti időszakban: gyakrabban, viszont rövidebb ideig veszünk részt ilyen megbeszéléseken.

A COVID-19 járvány kitörése után a vállalatok – ahol ez lehetséges volt - átálltak a biztonságosabb távmunkára, ami több változást is hozott a mindennapi működésükben – állapítja meg a Quartz cikke.

A National Bureau of Economic Research tanulmánya szerint a céges értekezletek esetében például kifejezetten pozitív változás következett be. A digitális kommunikáció változásait vizsgáló felmérés megállapításai azt mutatják, hogy ezeknek a megbeszéléseknek az átlagos hossza ötödével rövidült. Noha az értekezletek száma napi szinten 13 százalékkal emelkedett, azonban 12 százalékkal kevesebb az az idő, amit a felmérésben vizsgált cégek alkalmazottai fejenként átlagosan ilyen megbeszéléseken töltenek. 

Azaz gyakoribbak az értekezletek, viszont hatékonyabbak.

A járványhelyzet miatti kormányzati korlátozó intézkedések elrendelését, illetve azok feloldását követő nyolc-nyolc hetes időszakot vizsgáló tanulmány elkészítésének során világszerte több mint 3 millió észak-amerikai, európai és közel-keleti munkavállaló adatait vették alapul.

IllusztrációForrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A meetingek számának növekedése mögött valószínűleg az állhat, hogy a távmunka miatt – természetes módon - csökkent az irodai környezetet jellemző közvetlen információáramlás a munkatársak között, amit kénytelenek gyakoribb virtuális megbeszélésekkel pótolni.  

Másfelől viszont a virtualitásból fakadóan a munkavállalók koncentrációs ideje rövidül, hiszen teljesen más az, amikor egy tárgyalóasztal körül folytatott kommunikációban vesznek részt. 

A tanulmány készítői szerint alighanem ez indokolja az értekezletek időtartamának rövidülését.

További érdekes megállapítás, hogy a munkával töltött idő eközben átlagosan 50 perccel kitolódott, amit a szakemberek részben a munkaidő után megnövekedett e-mail forgalommal magyaráznak. Bár ez nem feltétlenül rossz dolog, hiszen a rugalmasabb munkaidő-beosztásnak köszönhetően a szülőknek több idejük jut arra, hogy napközben foglalkozzanak például a gyerekeikkel. Végső soron pedig a távmunka időszakában egyre inkább elmosódik a munka- és a szabadidő közötti határvonal.