Már igényelhető az álláskeresőnként akár félmillió forintos segítség

szalagmunka, gép, termelés, munkás, munkadarab, gyár, üzemcsarnok
Vágólapra másolva!
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) összesen több mint 12 milliárd forint forrásigénnyel indított programot az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerőpiaci kereslet élénkítése érdekében. A Vállalkozások munkaerő támogatása program mintegy 25 ezer álláskeresőt juttathat munkalehetőséghez. A támogatást gyorsan és egyszerűen, elektronikus úton, egyetlen oldalnyi kérelem kitöltésével vehetik igénybe a munkaadók - hívta fel a figyelmet közleményében a minisztérium.
Vágólapra másolva!

A támogatással

mintegy 25 ezer alacsony iskolai végzettségű és/vagy 25 év alatti álláskereső munkába állása valósulhat meg összesen 12,5 milliárd forint forrásigénnyel.

A program keretében a munkáltatónak az álláskeresőt legalább 5 hónapig foglalkoztatnia kell.

A támogatás mértéke teljes munkaidőben történő foglalkoztatás esetében havonta a bérköltség (bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó) 50 százaléka, de legfeljebb 100 ezer forint. A munkaadók tehát álláskeresőnként összesen akár félmillió forint támogatásban is részesülhetnek, részmunkaidős foglalkoztatás esetén a támogatási plafon arányosan változik.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Vállalkozások munkaerő támogatása programra október 15-től lehet jelentkezni elektronikus ügyintézés keretében a https://nfsz.munka.hu/cikk/1268/Vallalkozasok_munkaero_tamogatasa linken. A munkaadókat szükség esetén a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályai is készek segíteni az egyoldalas kérelem megfelelő kitöltésében.