Vágólapra másolva!
A biztosítók idén is legkésőbb november 2-áig teszik közzé az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) díjaikat. A biztosítót váltóknak az aktuális szerződésüket a biztosítási évforduló előtt 30 nappal, vagyis legkésőbb december 1-jéig kell felmondaniuk, majd mielőbb, legkésőbb december 31-éig meg kell kötniük új szerződésüket az új biztosítóval. Aki elégedett a társaságától kapott ajánlattal, annak nincs tennivalója, adta hírül a Magyar Biztosítók Szövetsége. 
Vágólapra másolva!

Magyarországon 2010. január 1-je óta a kgfb-szerződéseknél már nem a naptári év kezdete, hanem a gépjármű megvásárlásának napja számít évfordulónak. Így a novemberi kampányidőszakban már arányaiban egyre kevesebb, de még így is 1.100.650 gépjármű üzembentartó érintett, akik január 1-i évfordulós szerződéssel rendelkeznek.

A tavalyi kampány során az érintettek közül 141 836 gépjármű szerződése szűnt meg különböző okok miatt (szemben a megelőző évi több mint százharmincötezerrel). A társaságok ezen belül hatvannégyezer magánszemély által üzemben tartott személyautó szerződését törölték tavaly év végével, (tavalyelőtt hatvannyolcezren voltak), az elmúlt évek tendenciája alapján nagyjából tehát minden tízedik érintett vált biztosítót.

Illusztráció. Forrás: Origo

Nemzetközi összehasonlításban a magyar kgfb díjak az elmúlt évek növekedése ellenére is még mindig a legolcsóbbak közé tartoznak Európában.

A mabisz.hu oldalán napokon belül frissülő Díjnavigátoron minden érdekelt összehasonlíthatja valamennyi piaci szereplő aktuális kötelező gépjármű felelősségbiztosítási ajánlatát.