A vasútmodellek voltak az idei év legkülönösebb nyertesei

vasútmodell
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Noha az elmúlt hónapok felforgatták a világgazdaságot, egészen különös területek is győztesen kerültek ki a koronavírus-járvány miatti tavaszi globális lezárásokból. A Hornby nevű vasútmodelleket gyártó cég például igen nehéz helyzetből állt talpra, ahogy a vásárlók elkezdtek többet költeni a hobbijukra.
Vágólapra másolva!

Az elsősorban vasútmodelleket gyártó Hornby eladásai 33 százalékkal nőttek a szeptemberig tartó hat hónapban, ahogy a koronavírus-járvány miatt sokan kényszerültek otthon maradni, így pedig a lakosság kiadásai is megváltoztak.

A fogyasztók ugyanis egyre többet kezdtek költeni az otthon űzhető hobbikra, például a vasútmodellekre

– írja a BBC.

Ez pedig igen nagy segítséget jelentett a Hornbynak, tekintve hogy a vállalat nemrég még nehéz gazdasági helyzetben volt – évente nagyjából 10 millió fontos veszteséggel. Most azonban újra nyereséget tudott termelni a cég.

A Hornby részvényárfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

A vállalat vezetője, Lyndon Davies jelezte, bár igen sok aggodalommal indult az év a fizikai üzletek bezárása miatt, végül jelentős ugrást tapasztaltak az online értékesítésekben. Davies kiemelte, ahogy sokan otthon maradtak, az emberek idővel elkezdték igényelni az olyan elfoglaltságokat, melyek megnyugtatják őket.

A Hornby egyébként 21,1 millió fontos bevételt ért el a vizsgált időszakban, szemben a tavaly ugyanekkor mért 15,9 millió fonttal.

Ennek köszönhetően pedig a cég 200.000 fontos profitot produkált,

szemben a tavalyi összesen 2,5 millió fontos veszteséggel.

A vállalat részvényárfolyama ráadásul majdnem 30 százalékot emelkedett a tőzsdén, köszönhetően elsősorban az erős üzleti eredménynek.