Az ígéretes vakcinafejlesztések egyes részvényeket és az olaj árát is felfele húzzák

Disneyland, Párizs
Disney characters Mickey and Mini mouse pose in front of the Sleeping Beauty Castle to mark the 25th anniversary of Disneyland - originally Euro Disney Resort - on March 16, 2017 in Marne-La-Vallee, east of the French capital Paris. The 25th anniversary celebrations will begin on March 26, 2017 with parades, various shows and a firework's display. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
Vágólapra másolva!
A Pfizer és a BioNTech gyógyszergyártók képviselői hétfőn bejelentették, hogy pozitív eredményeket értek el a COVID-19 vakcinakísérletükben. Ennek hatására több gyógyszer- és szórakoztatóipari vállalat részvényei is erősödtek, illetve az olajárak is emelkedtek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt néhány hónapban a kereskedők olyan technológiai részvényekbe fektettek, amelyek az otthoni munkát, tanulást és kapcsolattartást segítették, mint például a Zoom Video. Miután a gyógyszergyárak bejelentették, hogy oltóanyaguk több mint 90 százalékban hatékonynak bizonyult a koronavírussal szemben azok körében, akiknek nincs korábbi fertőzésük, a befektetők gyorsan olyan vállalatok mögé álltak, amelyek profitálhatnak majd a gazdaság újbóli felfutásából.

Illusztráció Forrás: AFP/Bertrand Guay

Például a Disney részvényei a hét elején csaknem 12 százalékot ugrottak.

Mindemellett, persze a cég továbbra is érzi a járvány hatásait, de a részvényeinek erősödése bizakodásra adhat okot.

Kedvezően fogadta az árukereskedés egyik legfontosabb szegmense is a vakcináról érkező híreket.

Az olaj ára 10 százalékkal emelkedett.


A hét elején a WTI olaj elérte a hordónkénti 40 dolláros árat, miután bejelentettek a gyógyszergyártok a kedvező fejleményeket. A hétfő délutáni órákban a WTI nyersolaj ára 10,37 százalékkal emelkedett 40,92 dollárra és a Brent nyersolaj pedig 9,02 százalékkal emelkedett 43,01 dollárra. Az árak erősödése - cikkünk megjelenéséig - kedden is kitartott.