Az Amazon saját légi flottát épít

Horizontal ILLUSTRATION LOGO E-COMMERCE WAREHOUSE TRADE
An Amazon distribution center is seen as the coronavirus continues to spread across the United States, on April 25, 2020 in North Las Vegas, Nevada. - Nevada Gov. Steve Sisolak ordered a mandatory shutdown of nonessential businesses, including all casinos, in the state through at least April 30, 2020 to help combat the spread of the virus. The World Health Organization declared the coronavirus (COVID-19) a global pandemic on March 11th. (Photo by David Becker / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon bejelentette, hogy megvásárolt hét Boeing-gyártmányú repülőgépet a Delta Air Linestól és négyet a WestJettől. A vállalat célja az, hogy erősítse a növekvő kézbesítési hálózatát, valamint a megrendeléseket gyorsabban eljuttassa a megrendelők számára.
Vágólapra másolva!

A vállalat szóvivője elmondta, hogy az Amazon most először vásárolt repülőgépeket, hiszen eddig a légi flottájának tagjait bérelte. A fő repülőgép-és üzemeltetési beszállítói az Atlas Air Worldwide, az Air Transport Services, a Southern Air és a Sun Country.

Hozzátette, hogy a cég továbbra is igénybe fogja venni a jelenlegi beszállítók szolgáltatásait a 11 újonnan vásárolt repülőgép üzemeltetéséhez.

Sarah Rhoads, az Amazon Global Air alelnöke, egy blogbejegyzésében közölte, hogy az egyre növekvő repülőgép flottájuk, mely saját és bérelt gépekből áll, lehetővé teszi a vállalat tevékenységeinek könnyebb irányítását.

Illusztráció Forrás: Steve Daniels WTVD/Facebook

A seattle-i székhelyű Amazon, annak érdekében, hogy ne kelljen más kiszállító szolgáltatásokra támaszkodnia, mint például a UPS vagy az amerikai posta, azon dolgozik, hogy a legtöbb csomagot saját megoldásban szállítsa ki a megrendelőihez. A vállalat számos repülőtéren csomagelosztó központot épített, ezen kívül raktárakat hozott létre olyan területekhez közel, ahol a vásárlóik laknak, és elindított egy olyan programot is, amely lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy Amazon logóval ellátott furgonokban szállítsák a csomagokat.

A megvásárolt 11 repülőgépet, amelyek mindegyike Boeing 767-300-as típusú, rakományszállításra fogják átalakítják.

A Delta Air repülőgépek jövőre fognak csatlakozni csak az Amazon Air flottához, míg a másik négy gép a WestJetstől már az idei év folyamán forgalomba áll. 2022-re a vállalat légi flottája 85 repülőgépre fog emelkedni.