Vigyázzon, szélhámosok pénzért kínálják az ingyenes állami állásportál szolgáltatásait!

job curriculum hr interview cv manager hunting resume hiring find professional seeker interviewer interviewee business application businessman career choice concept contact employment entrance growth human resources new offer office opportunity recruitmen
Business situation, job interview concept. Confident businessman in a job interview with a corporate personnel manager.
Vágólapra másolva!
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében arra figyelmeztet, hogy csalók kínálják pénzért a KarrierM állásportál ingyenes szolgáltatásait.
Vágólapra másolva!

A KarrierM állásportál-weboldal nevével visszaélők jellemzően telefonon bejelentkezve térítési díj ellenében kínálják az oldal szolgáltatásait.

A tavaly decemberben elindított

KarrierM állásportál díjmentesen, professzionális keretek között teszi lehetővé az üres álláshelyek meghirdetését, az alkalmas jelöltek megszólítását és előszűrését.

Az üzemeltető OFA Nonprofit Kft. megkezdte az ügy alapos kivizsgálását, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A piaci alapú állásportálokkal szemben a KarrierM oldalt minden érdeklődő díjmentesen használhatja

- hívja fel a figyelmet közleményében a minisztérium.

A felhasználóbarát portál személyes tanácsadással és call center támogatással áll ügyfelei rendelkezésére. Legfőbb erőssége, hogy a munkaadó által megjelölt elvárások és az állás betöltéséhez szükséges kompetenciák alapján automatikus előszűrést végez, ezzel megkönnyítve az álláskeresők dolgát is.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A KarrierM munkatársai minden esetben ellenőrzik a feltöltött profilokat és az állásajánlatokat, így garantálva, hogy csak valós hirdetések, létező cégek és személyek szerepeljenek az oldalon.

Az alapvető jellemzőkön (iskolai végzettség, keresett munkakör, stb.) nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai és kulcskompetenciákra is. A felület így szélesebb körben segítheti az álláskeresők és munkaadók egymásra találását. A felhasználók a KarrierM szolgáltatásait Android és IOS alkalmazáson keresztül is elérhetik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a projektet működtető OFA Nonprofit Kft. arra kéri az álláskeresőket és a munkáltatókat, hogy ne dőljenek be az állásportál szolgáltatásait pénzért kínáló szélhámosoknak,

írja közleményében az ITM.