Több óvszert adnak el azokban az országokban, ahol lazítanak a korlátozásokon

violet condom Adolescence Latex Pocket Jeans Healthy Lifestyle Control Risk Red Lifestyles Condom Contraceptive violet condom packed in jeans pocket
violet condom packed in jeans pocket
Vágólapra másolva!
Megnövekedtek az óvszerek eladásai azokban az országokban, ahol lazítottak a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon, ideértve Kínát is, számol be arról a BBC a Reckitt multinacionális gyártóvállalat adataira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Durex márka eladásai kétszámjegyű mértékben növekedtek 2021 első negyedévében, összehasonlítva az előző év azonos időszakának adataival. Ez a növekedés a brit piacra vonatkozik, ám a BBC-n olvasható kommentárok szerint, az ebben rejlő tendencia globálisan is igaz:

az emberek a járvány miatti korlátozások feloldásával nagyobb mennyiségben vásárolnak a szexuális egészséggel összefüggő termékeket, mint korábban.

Ez egyébként azért is érdekes, mert tavaly év elején - a világjárvány kibontakozásakor - az emberek kevesebbet szexeltek, az akkor még jórészt ismeretlen vírus miatti félelmükben. Ám tavaly nyáron, amikor némileg lazultak a korábban bevezetett társadalmi távolságtartás szabályai, az óvszerek eladásai mérhetően újra megugrottak. A mostani lazításokkal hasonló játszódik le ott, ahol kellően visszaszorították már a járványt a fokozatos nyitáshoz.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Perytskyy/Perytskyy

Érdekes ugyanakkor, hogy a közölt adatok szerint az egészségügyi vonatkozású termékekre fordított kiadások összességében némileg csökkentek. Ennek például az is oka, hogy ebben a szezonban jórészt nem kellett külön megküzdeni az influenzával, és így annak kapcsán az emberek nem is vásároltak egyébként szokott termékeket, például általános célú láz- és fájdalomcsillapítókat.