Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A világ legnagyobb tanórája Áder János köztársasági elnökkel

A Világ Legnagyobb Tanóra jön Áder Jánossal
Vágólapra másolva!
A Világ Legnagyobb Tanórája az első olyan nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek megismerhetik az ENSZ által 2030-ig meghirdetett fenntartható fejlődést szolgáló 17 Globális Célt. Magyarországon idén október 4-8. között kerül megrendezésre, kiemelt témája a minőségi oktatás és a klímavédelem. A nyitó tanórát Áder János köztársasági elnök tartja.
Vágólapra másolva!

A Világ Legnagyobb Tanórája programsorozat Magyarországon 2021. október 4-én 11:00 órakor Áder János köztársasági elnök klímaváltozásról szóló tanórájával kezdődik. A rendhagyó tanóra Budakesziről, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumból online közvetítéssel az egész Kárpát-medencében elérhető lesz, az Origo hírportál is közvetíti. A várhatóan több ezer diáknak egy időben megtartott óra így valóban a "világ legnagyobb tanórája" lesz. A nemzetközi program hazai lebonyolításába minden évben bekerül egy-egy ilyen különleges elem, amitől világviszonylatban is az egyik legsikeresebb tud lenni a hazai megvalósítás.

A Világ Legnagyobb Tanórája Magyarországon Áder János köztársasági elnök online közvetített előadásával indul Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A Világ Legnagyobb Tanóráján a pedagógusok országszerte egy időben, 2021. október 4-8. között tartanak a témába vágó foglalkozásokat. A nemzetközi szervezők és a magyar Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv szerzői által készített, korosztályhoz igazított óravázlatok és feladatgyűjtemények segítik a tanórák megtartását.

A fenntartható fejlődés globális céljai Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

Magyar diákok üzenetei a világ vezetőinek

A hazai és határon túli magyar diákok a tanórákon megfogalmazott klímavédelmi üzeneteiket 2021. október 31-ig feltölthetik a Világ Legnagyobb Tanórája honlapjára. Ezek az üzenetek eljutnak a 2021. november 29. és december 5. között megrendezésre kerülő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozóra, ahol jelen lesznek a világ vezető politikai döntéshozói, a tudományos élet képviselői és nemzetközi szervezetek magas rangú tisztségviselői.

Legyetek Ti is Klímavédők! Pályázat

A klímavédelem mindannyiunk közös ügye Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A Legyetek Ti is Klímavédők! pályázaton egy klímaváltozáshoz kapcsolódó, helyi szinten megvalósítható közösségi tevékenységgel pályázhatnak a diákok. A tevékenység 2021. szeptember 1.- október 31. között megvalósuló terv vagy már megvalósult program is lehet. Az iskolai csoportoknak egy klímaváltozáshoz kapcsolódó problémára kell megoldást találniuk és megvalósítaniuk. A legjobb pályázatok értékes díjakban részesülnek.

Indul a Legyetek Ti is Klímavédők! pályázat Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórája programsorozat Magyarországon 2021. október 4-8. között, hetedik alkalommal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda megbízásából, az UNICEF és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szakmai támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében kerül megrendezésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről