Elon Musk királlyá koronázta magát

Elon Musk Tesla
(190307) -- BEIJING, March 7, 2019 (Xinhua) -- Tesla CEO Elon Musk speaks at the groundbreaking ceremony of Tesla Shanghai gigafactory in Shanghai, east China, Jan. 7, 2019. (Xinhua/Ding Ting)
Vágólapra másolva!
Valószínűleg túl unalmassá vált a vezérigazgatói tisztség Elon Musk számára. A Tesla alapítója és vezetője ugyanis nemrég úgy döntött, módosít a titulusán, és a vállalat Technokirálya lesz.
Vágólapra másolva!

Elon Musk nem tud leállni a különös bejelentésekkel. Miután nemrég közölte, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollárért bitcoint vásárolt (amivel komolyan hozzájárult a kriptovaluta felfutásához), most épp a cégnél betöltött pozíciójának elnevezését változtatta meg – írja a BBC.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez beküldött hivatalos dokumentumok szerint ugyanis

Musk immáron nem a Tesla vezérigazgatója, hanem a Technokirálya (Technoking).

A dokumentumok alapján Musk gyakorlati pozíciója nem változik a cégnél, csupán a megnevezés.

Ráadásul a vállalat pénzügyi vezetőjének címe is módosult. Zach Kirkhorn a magyarra frappánsan nehezen fordítható Master of Coin megnevezést kapta – amely leginkább „Az érme ura" vagy a „Pénzmester" fordításokkal adható vissza. Kirkhorn új titulusa talán utal is a legutóbbi bitcoin-vásárlásra.

Elon Musk immáron hivatalosan a Tesla "technokirálya" Forrás: AFP/Str

Sem Musk, sem Kirkhorn nem kommentálta eddig az új címeket. Az viszont biztos, hogy Musk az elmúlt időszakban komoly hatásokat váltott ki a közösségi médiában tett megszólalásaival, vagyis messze nem ez az első eset, hogy a Tesla alapítója különös bejelentéseket tesz.

Az egyik legnagyobb vitát egy tavaly májusi Twitter-bejegyzése generálta, amikor kiírta, hogy szerinte a Tesla részvényárfolyama túl magas.

Ezt követően a befektetők el is kezdték eladni a papírokat, a vállalat piaci értéke pedig 13 milliárd dollárral csökkent.

Az elektromos autókat gyártó sztárcég részvénye azonban hasított az elmúlt hónapokban, aminek eredményeként Musk a világ leggazdagabb embere lett – ezt a címet épp nemrég vette vissza tőle Jeff Bezos, az Amazon alapítója.