A kézműves söripar ugyanúgy megszenvedte a válságot, mint a vendéglátás és a turizmus általában. Ezért egy brit kézműves sörgyártó, a BrewDog egy különleges akciót hirdetett: aranyat tartalmazó sörösdobozokat helyezett el az interneten árult multipack csomagjaiba, melyek súlyos milliókat érnek. A 10 dobozból kilencet már megtaláltak.

A skót sörfőzde 15 ezer font (mintegy 6 millió forint) értékű, 24 karátos arany sörösdobozokat helyezett el 12, 24 és 48 dobozos csomagjaiban egy értékesítési akció keretében. Összesen 10 ilyen meglepetés készült, melyeket az online áruházaiból kiszállított Punk IPA nevű csomagjaiban rejtett el.

A szerencsés nyertes azonban nem csak az értékes sörösdobozzal lesz gazdagabb, hanem mellé 10 ezer font (mintegy 4 millió forint) értékű cégrészesedés is jár, ami további bevételeket hozhat számára.

Része még a nyereménynek egy VIP séta a sörfőzdében.

A Brewdog nem csak söröket gyárt, de világszerte több kocsmát is üzemeltet - a képen a wales-i főváros, Cardiff Brewdog sörözőjeForrás: Flickr.com

Az akció csak Nagy-Britannia területén érvényes. A sörből természetesen rendelhetnek a külföldi vásárlók is a webáruházban, de ők nem fognak ilyen arany sörösdobozt kapni.

Eddig a 10 sörösdobozból kilencet fedeztek fel, ami azt jelenti, hogy egy brit vásárlónak még mindig van esélye megtalálni az utolsót.

A BrewDog társalapítója, James Watts a Twitteren keresztül hirdette meg ezt a nyereményjátékot azzal a céllal, hogy növeljék az eladásokat. A koronavírus-járvány különösen erősen sújtotta az alkoholtartalmú italok értékesítését, mivel az éttermek nem működnek teljes kapacitással, és egyelőre nincsenek nagy összejövetelek sem.

A nyereményjáték 2020 eleje óta tart, és a cikk írásakor elérhető információk szerint a tizedik aranyozott sörösdobozt még nem találták meg.

Forrás: Spiritedzine.com