A Pokémon kártyák iránti kereslet az elmúlt hetekben hatalmas volt, mivel a sorozat a 25. évfordulóját ünnepli. A nagy mennyiségű rendelési igény kielégítése érdekében a gyártóvállalat bejelentette, hogy újra nyomtatni fog Pokémonos gyűjtőkártyákat.

A The Verge beszámol arról, hogy az elmúlt hónapban a Pokémon-kártyák iránti amerikai őrület a tetőpontra jutott, amit bizonyít, hogy a termékek villámsebességgel kelnek el a boltokban, illetve a régebbi, nehezen beszerezhető kártyákért olykor csillagászati összeget is fizetni kell. Egyes hírek szerint egy ilyenért egy árusító 375 ezer dollárt kér.Mindemellett az elmúlt évben kiemelkedő nézettséget értek el a termékekről készült Youtube-videók is.

IllusztrációForrás: Getty Images/2017 John Keeble/John Keeble

Mivel a franchise fontos mérföldkövet ünnepel ebben az évben, ezért a Nintendo sokféle módon próbálja emlékezetessé tenni az alkalmat. Ilyen például a McDonald's-szal való együttműködése, amely során Happy Meal menük mellé gyűjthető kártyákat adnak.

A kártyák annyira népszerűek, hogy több rajongó számára is nehézséget jelent a termékek megvásárlása. Ez annak is köszönhető, hogy a kereslet jóval meghaladja a várt mennyiséget, illetve az elérhetőséget a globális szállítási korlátok is akadályozzák.

A Pokémon vállalat közleményében elmondta, hogy tisztában vannak a problémákkal, és megerősítette, hogy maximális kapacitással nyomtatják a kártyákat.

Még nem tudni pontosan, hogy a kiskereskedők mikor fogják megkapni az új szállítmányokat, de a vállalat megígérte, hogy a lehető leghamarabb feltölti a készleteket.