Olyan ütemben fogynak a Pokémon-kártyák, hogy nem győzik a gyártásukat

Pokemon European International Championships nintendo game gamers trading card cards card game Pikachu nintendo,game,gamers,trading,card,cards,card game,Pikachu Attendees compete at the Pokemon European International Championships at ExCel on November 17,
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 17: Attendees compete at the Pokemon European International Championships at ExCel on November 17, 2017 in London, England. Thousands of competitors from around the world will attend the Pokémon TCG and Video Game Europe International Championships over three days, the first International Championships of the 2018 season. The competition will feature high Championship Point payouts and a prize pool value of up to $250,000. (Photo by John Keeble/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Pokémon kártyák iránti kereslet az elmúlt hetekben hatalmas volt, mivel a sorozat a 25. évfordulóját ünnepli. A nagy mennyiségű rendelési igény kielégítése érdekében a gyártóvállalat bejelentette, hogy újra nyomtatni fog Pokémonos gyűjtőkártyákat.
Vágólapra másolva!

A The Verge beszámol arról, hogy az elmúlt hónapban a Pokémon-kártyák iránti amerikai őrület a tetőpontra jutott, amit bizonyít, hogy a termékek villámsebességgel kelnek el a boltokban, illetve a régebbi, nehezen beszerezhető kártyákért olykor csillagászati összeget is fizetni kell. Egyes hírek szerint egy ilyenért egy árusító 375 ezer dollárt kér.

Mindemellett az elmúlt évben kiemelkedő nézettséget értek el a termékekről készült Youtube-videók is.

Illusztráció Forrás: Getty Images/2017 John Keeble/John Keeble

Mivel a franchise fontos mérföldkövet ünnepel ebben az évben, ezért a Nintendo sokféle módon próbálja emlékezetessé tenni az alkalmat. Ilyen például a McDonald's-szal való együttműködése, amely során Happy Meal menük mellé gyűjthető kártyákat adnak.

A kártyák annyira népszerűek, hogy több rajongó számára is nehézséget jelent a termékek megvásárlása. Ez annak is köszönhető, hogy a kereslet jóval meghaladja a várt mennyiséget, illetve az elérhetőséget a globális szállítási korlátok is akadályozzák.

A Pokémon vállalat közleményében elmondta, hogy tisztában vannak a problémákkal, és megerősítette, hogy maximális kapacitással nyomtatják a kártyákat.

Még nem tudni pontosan, hogy a kiskereskedők mikor fogják megkapni az új szállítmányokat, de a vállalat megígérte, hogy a lehető leghamarabb feltölti a készleteket.