A kormány az idén is 25 milliárd forintot fordít a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programra

Gyermelyi Zrt. gyermelyi tésztagyár
Gyermely, 2018. szeptember 27. A Gyermelyi Zrt. gyermelyi telephelye az új tésztagyár avatóünnepsége napján, 2018. szeptember 27-én. A társaság 7,2 milliárd forintos beruházással épült új üzemében 70 ezer tonna tésztát állíthatnak elő, és ezzel megduplázzák a termelés kapacitását. A cég a Nagyvállalati beruházási támogatási programban 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő állami forrást kapott az új tésztagyár építéséhez. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Nagyvállalati beruházási támogatási program igazi sikertörténet, a kormány az idén 25 milliárd forintot fordít a program folytatására - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Gyermelyen, a tésztagyár új malmának alapkőletételén.
Vágólapra másolva!

A miniszter kiemelte: az elmúlt hat évben Magyarországon 179, elsősorban magyar termelői beruházás jutott támogatáshoz a program forrásaiból.

Eddig 160 milliárd forintot fordítottak erre a célra, 380 milliárd forint értékű beruházás megvalósulását segítve.

A Gyermelyi Zrt. gyermelyi telephelye 2018. szeptember 27-én Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Varga Mihály elmondta, hogy a Gyermelyi Zrt. 5,5 milliárd forint értékben új malmot épít, amelyhez a kormány a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 1,7 milliárd forint segítséget nyújtott. Emellett elkészült a vállalat 1,6 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása 500 millió forint kormányzati támogatással - tette hozzá a pénzügyminiszter.