Elkészült az eddigi legkisebb karbonlábnyommal bíró sportcipő

Illustrations of the DAX Corporations Aktienindex Bayern Boerse Bourse Dax Deutscher Deutschland Frankfurt Herzogenaurach Hessen Leitindex München Unternehmen exchange ILLUSTRATION MARKET SPORT sportartikelhersteller stock
Sokan azt hiszik, hogy az Adidas egy rövidítés. Ezzel ellentétben az igazság az, hogy Adolf „Adi” Dassler nevének összevonása.
Vágólapra másolva!
Éves szinten a lábbeliipar 700 millió tonna szén-dioxidot bocsát ki a környezetbe, ezzel messze az egyik legkárosabb iparág a világgazdaságban. A negatív hatások csökkentése érdekében számos cipőgyártó vállalat próbálkozik a fenntarthatóbb cipők gyártásával. Két ismert márka újításáról a Business Insider számolt be.
Vágólapra másolva!

2020 májusában az Adidas és az Allbirds bejelentette, hogy közös projektbe kezdenek, amelynek

célja az ipar riasztó kibocsátási számának csökkentésére irányuló megoldások felgyorsítása.

Most, egy évvel később, a két márka bemutatta közös tornacipőjét, amely kétségtelenül precedenst teremt a fenntartható cipők számára az egész iparágban.

Sokan azt hiszik, hogy az Adidas egy rövidítés. Ezzel ellentétben az igazság az, hogy Adolf „Adi” Dassler nevének összevonása. Forrás: NurPhoto/Alexander Pohl/NurPhoto/Alexander Pohl

A Futurecraft.Footprint futócipők a kevesebb, mint 3 kilogrammos széndioxid kibocsátásukkal a legkörnyezetkímélőbb sportcipők, amik eddig valaha a boltok polcaira került.

Ez mindkét márkát sokkal közelebb hozta ahhoz a végcélhoz, hogy zéró szén-dioxid-kibocsátású futócipőt állítsanak elő.


"Az Allbirds-szel kialakított partnerségünk jelképe annak, ami történhet, ha ugyanazon iparág versenytárs márkái meglátják a lehetőségeket az alkotásra" – mondta Brian Grevy, az Adidas globális márkáinak ügyvezető igazgatója az Allbirds-szel közös sajtóközleményében. "Ez felhívás a cselekvésre más márkák számára, és mérföldkő a sportiparban a szén-dioxid-semlegesség elérésének útján."

A cipő valódi együttműködés eredménye - nem csak a márkaépítés és a marketing vonatkozásában.

A talp az Adidas saját fejlesztésű párnázási technológiáin alapul, de az Allbirds cukornád alapú SweetFoam anyagával készült.

Felső anyaga 70 százalékban újrahasznosított poliészterből és 30 százalékos Tencel-ből áll, ami egy cellulózrost anyag.

A termék csak tiszta fehér színben készül, mert a festés szintén energiaigényes folyamat.


A cipő idén nyáron egyelőre csak nagyon korlátozott számban és csak az Adidas Alkotói Klub tagjai számára lesz beszerezhető. Nagyobb mennyiségű gyártása inkább jövő tavaszra, nyárra várható.