Allergiásokra veszélyes ételízesítőket hívott vissza a hatóság

ételízesítő
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb ételízesítőket hívott vissza. A visszahívás oka, hogy a termékek olyan allergén anyagot tartalmaznak, melynek meglétést a csomagoláson nem tüntették fel, és ezért a termékek a szakértők szerint egészségügyi problémákat okozhatnak az arra allegiásoknál - olvasható a Nébih weboldalán. 
Vágólapra másolva!

A Mr. Spice ételízesítő és a Vitaspice Nagyi Fűszerkeveréke ételízesítő egyaránt zellert tartalmaz, ami az erre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben ennek fogyasztása kerülendő. Az allergén ezen termékek összetevői között nem került feltüntetésre.

Kép termékről:

Mr. Spice ételízesítő Forrás: Nébih

A Mr. Spice ételízesítő forgalmazója a Penny Market Kft (Alsónémedi), a 750 grammos változat minőségmegőrzési ideje 2023. április 21, míg a kisebb, 500 grammos kiszerelés lejárati dátuma 2023. február 14-e. Hatósági ellenőrzés során, az Ételízesítő 750 g; Mr. Spice Ételízesítő 500 g termékekben allergén (zeller) jelenlétét mutatta ki a Nébih, ezen allergén a termékek jelölésén nem szerepelt.

A Vitaspice Nagyi Fűszerkeveréke 500 grammos ételízesítő forgalmazója a Variocommerce Kft és a TESCO üzletek, a termék minőségmegőrzési ideje 2022. február 16-a.

A Variocommerce Kft. weboldalán megjelent tájékoztatóban

a forgalmazó kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben a fent jelzett termékből vásároltak, vigyék vissza

azt bármely TESCO áruházba, ahol a terméket visszavásárolják és vételárát visszatérítik.

Kép termékről:

Nagyi Fűszerkeveréke Forrás: Nébih

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben a fogyasztása elkerülendő.