A Dining Guide Top 10+2 éttermének listájára idén három vidéki étterem, a Platán Gourmet, a Bisztró42 és az Anyukám Mondta Étterem is felkerült – ilyenre a Dining Guide történetében eddig nem volt példa. Cikkünkben bemutatjuk az Audi-Dining Guide Étteremkalauz Top10 legjobb vidéki éttermét.

Egy ország gasztronómiai térképén szereplő összes éttermet nagyon nehéz összehasonlítani egymással. Ezért az Audi–Dining Guide Top100 Étteremkalauz pontszámainak kialakításánál azt is figyelembe vették, hogy az adott éttermi típustól elvárható színvonalhoz képest milyen teljesítményt nyújt.

A teljesítmények pontozásakor az éttermek minőségének összehasonlítása mellett azt a szempontot is értékelték, hogy az étterem mennyire azonosítható azokkal az ígéretekkel, amelyeket magáról állít. Ez egy lényeges szempont, hiszen az étterembe járók a számukra új, ismeretlen vendéglátóhelyekről elsősorban az éttermek honlapjáról vagy közösségi kommunikációs felületeiről tájékozódnak, így az éttermi állítások szakértői szemmel való ellenőrzése komoly „fogyasztóvédelmi" feladat - áll a Dining Guide közleményében.

Kattintson a galériára, és nézze meg a díjnyertes éttermek ínycsiklandó fogásait, valamint izgalmas belső tereit:

Kattintson a képre, bemutatjuk az étvágygerjesztő fogásokat a díjazott vendéglátóhelyekről!Forrás: Dining Guide

 A Top 10 vidéki étterem az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza szerint:

● Platán Gourmet
● Bisztró42
● Anyukám Mondta Étterem
● Platán Bisztró Tata
● Kistücsök Étterem
● Sauska 48
● Botaniq Turai Kastély Pálmaház
● Pajta
● Kreinbacher Birtok Somló
● Mór24