A pénzügyi tudatosságra és az öngondoskodásra hívja fel a figyelmet a Pénzmesterek verseny

fiú zsebpénz tinédzser persely  A pénzügyi tudatosság kialakításában döntő szerepe van a szülői példamutatásnak
Vágólapra másolva!
A pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás fontosságára hívja fel a középiskolások figyelmét a Pénzmesterek verseny; az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), a Pénzügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében szervezett idei vetélkedő díjátadóját tartották a Pénzügyminisztériumban.
Vágólapra másolva!

A rendezvényen Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára kiemelte:

a magyar lakosság pénzügyi tudása sokat javult az elmúlt 15-20 évben, de szükség van további fejlődésre.

Mint mondta, a tapasztalatok szerint a diákoknak sem bonyolultak a pénzügyek, sok vetélkedő bizonyítja ezt. Különösen fontosnak nevezte, hogy Magyarországon ma már sok szervezet foglalkozik önkéntesen a pénzügyi tudatosság terjesztésével. A versenyen elindult diákok a jövőben hasznosítható tudást szereztek - mutatott rá Gion Gábor, megköszönve a Pénztárszövetségnek a vetélkedő megszervezését és a pénzügyi tudatosság terjesztésében vállalt szerepét.

A pénzügyi tudatosság kialakítását nem lehet elég korán kezdeni, amelyben döntő szerepe van a szülői példamutatásnak (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Nagy Csaba, az ÖPOSZ elnöke elmondta: a húszéves szervezet működése során folyamatosan dolgozott azon, hogy felhívja a figyelmet az öngondoskodásra. Ennek részeként idén harmadszor rendezték meg a Pénzmesterek vetélkedőt, amelyre az eddiginél több, mintegy 2200 középiskolás regisztrált, és közülük 1500 eljutott a döntőig. A verseny a korosztály igényeihez illeszkedő feladatokkal és felhasználóbarát online felülettel várta a jelentkezőket, akik számítógépről és mobileszközről is megoldhatták a 10-10 kérdésből álló kvízköröket, valamint a döntő feladatait, amelyek középpontjában a pénzügyi és az öngondoskodáshoz kapcsolódó alapismeretek álltak. Nagy Csaba jelezte azt is, hogy az elmúlt három év alatt több mint 4000 diákot, tehát 4000 családot értek el a vetélkedővel.

A pénteki díjátadón 12 sikeres versenyző vehetett át elismeréseket, illetve díjazták a legeredményesebb és legaktívabb három középiskolát is.

A Pénzügyminisztérium különdíjat ajánlott fel az öngondoskodás témájában legötletesebb esszék megalkotóinak.