Egy orosz bíróság megtiltotta a Samsung Electronicsnak 61 okostelefon-modell oroszországi importját és értékesítését a Samsung Pay rendszerével kapcsolatos szellemi tulajdonjogi per miatt – jelentette a Reuters.

A svájci székhelyű SQWIN SA szolgáltató vállalat beperelte a dél-koreai céget, amiért az engedély nélkül használta az Oroszországban bejegyzett elektronikus fizetési rendszer szabadalmukat az országban. 
A Samsung annyit közölt, hogy az ügy jelenlegi fázisában a fellebbezésnél tart, egyebet nem osztott meg a nyilvánossággal.

Szellemi tulajdonjogi per van folyamatban a Samsung Pay rendszerével kapcsolatban OroszországbanForrás: Samsung

A moszkvai választottbíróság október 19-én kelt ítéletében felsorolta azt a 61 Samsung-modellt, amelyek behozatalától és oroszországi értékesítésétől a céget eltiltották, hivatkozva a szabadalmak számaira. 

Az eredeti, július 27-én kelt bírósági határozat helyt adott az SQWIN SA keresetének, de nem sorolta fel a kérdéses készülékeket,  ami arra késztette a svájci székhelyű vállalatot, hogy augusztusban fellebbezést nyújtson be. Az októberi ítélet tisztázta, hogy mely modellek kerültek betiltásra.

Az érintett készülékek között csúcsmodellek is találhatóak - teszi hozzá a Világgazdaság.