Várhatóan hiány lesz a brit boltok polcain alkoholos italokból idén karácsonykor, vagyis a szigetország lakóinak nem lesz könnyű bort vagy pezsgőt venniük.

A brit iparági szövetség közlése szerint alkoholhiány lehet idén karácsonykor az országban, ami a bort és a pezsgőt is érintheti – írja az RT.com. A British Wine and Spirit Trade Association (WSTA) nevű szervezet figyelmeztetett, a háttérben elsősorban a kamionsofőrök hiánya áll.

A szervezet arra kérte a kormányt, hogy tegyen azonnali lépéseket annak érdekében, hogy enyhítse a munkaerőhiányt a szállítmányozási szektorban, a karácsonyi időszakban. A WSTA a kormánynak írt nyílt levelében hangsúlyozta, a karácsonyi szezon egy kritikusan fontos időszak az iparágban.

Borból és pezsgőből is hiány lehet idén karácsonykor Nagy-BritanniábanForrás: Getty Images/iStockphoto/svetikd/Svetikd

A levelet 48 brit alkoholgyártó- és forgalmazó vállalat írta alá, illetve olyan nemzetközi cégek brit üzletágai, mint a Laurent-Perrier, a Moët Hennessy és a Pernod Ricard.

Az aláírók kiemelték, a szállítmányozás jelenleg ötször annyi ideig tart, mint tavaly ilyenkor, és a lassulás olyan hiányt eredményez, amely a hétköznapi fogyasztók számára is áremelkedéseket okoz.

A felmérések szerint egyébként a brit felnőttek 54 százaléka legalább hetente egyszer fogyaszt alkoholt.