Már a lakosság is ismerkedhet a légi taxikkal és a csomagszállító drónokkal

Horizontal AIR TRAVEL
This January 22, 2019 handout photo obtained January 23, 2019 courtesy of Boeing, shows a prototype "flying car" -- part of a project aimed at "on-demand autonomous air transportation". - Boeing said Wednesday its prototype "flying car" -- part of a project aimed at "on-demand autonomous air transportation" -- has completed its first successful test flight. The electric vertical takeoff and landing (eVTOL) aircraft said the test was carried out Tuesday outside the US capital Washington, the company said in a statement.Boeing is among a handful of companies in the United States and around the world -- including Uber and a startup backed by Google founder Larry Page -- that are developing vehicles which could be used for personal air transport with autonomous navigation. (Photo by HO / BOEING / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BOEING/HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia egyik városában, Coventry-ben, egy mini repülőtéren olyan üzemképes központot mutatnak be, ahol az érdeklődők megtekinthetik, hogyan működnek a vertikálisan le- és felszálló elektromos járművek (eVTOL), illetve az önvezető teherszállító drónok. A BBC cikke szerint a légi taxik még nem kapták meg a kormányzati engedélyt, de a repülő autók életnagyságú modelljét mindenki megtekintheti a helyszínen.
Vágólapra másolva!

A Coventryben található Air-One repülőtéren az érdeklődök legalább egy hónapon keresztül ismerkedhetnek a légi közlekedés irányításával, illetve járműveivel. Továbbá a világon elsőként mutatják be az elektromos, vertikálisan fel- és leszálló (eVTOL) szerkezeteket, illetve az önvezető teherszállító drónokat.

Az eVTOL egy kifejezetten könnyű repülő autó, amely alkalmas például a lakók háztetők közötti szállítására. Azonban a légitaxi még nem kapott kormányzati engedélyt a személyszállításra, illetve a működésre.

A Supernal által épített légitaxi:

A tervező vállalat, az Urban Air Port cég szóvivői szerint az esemény célja, hogy megmutassa az érdeklődőknek, miként fog kinézni egy a légijárművek kiszolgálására alkalmas infrastruktúra. Ezen felül a fejlett légi közlekedés csökkentheti a torlódásokat és a légszennyezést, illetve hozzásegítheti az emberiséget egy szén-dioxidmentes jövőhöz – írja a BBC.

A Coventryben tartott bemutatókat a jövőben meghosszabbíthatják, illetve az érdeklődők a vállalat weboldalán keresztül regisztrálhatnak a részvételre.