Nő a fogyasztás a kistelepüléseken

magyar falu
dav
Vágólapra másolva!
Nő a fogyasztás a kistelepüléseken - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A lapnak nyilatkozva az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke úgy vélekedett: túlzás volt azt állítani, hogy az árstoppal érintett alapélelmiszereket felhalmozzák a vásárlók, fennakadást okozva az alapellátásban.

- jelentette ki Zs. Szőke Zoltán, aki szerint jók az élelmiszer-értékesítési rendszer idei kilátásai.

Képünk illusztráció Forrás: Origo

A vidéki Magyarországon 2400 kisebb-nagyobb élelmiszerbolttal rendelkező Áfeosz-Coop Szövetség elnöke hangsúlyozta: noha komoly a veszteség, amelyet az októberi árak rögzítésével a kereskedőknek el kell viselniük, szó sincs arról, hogy megrázná a piacot a vásárlóknak kedvező inflációfékező intézkedés. A Coop-csoportnál "nincs olyan vállalkozás, amelyik térdre kényszerülne" - húzta alá.
A boltosok mindenütt alkalmazkodnak az árstophoz, biztosítva a megfelelő készleteket - jelentette ki. Megemlítette, hogy

termékenként változó mértékben, 10-30 százalékkal adják olcsóbban az érintett alapélelmiszereket.

Zs. Szőke Zoltán úgy vélekedett, hogy az árkülönbségekből fakadó veszteségeket várhatóan fedezni fogja az év során megnövekedő értékesítési forgalom. A napokban érkező egyszeri állami juttatások, valamint a többletjövedelmek "bizonyosan megjelennek a boltok pénztáraiban, nemcsak februárban, hanem az elkövetkező hónapokban is" - hangoztatta.

Az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke kitért arra is, hogy idén látványosan javul majd a vidéki Magyarország kistelepülésein működő élelmiszerüzletek ellátási színvonala, annak köszönhetően, hogy a Magyar falu program keretében korábban nem látott mértékű, 1500 települést érintő boltfejlesztés kezdődött meg.