Kizárólag egészséges élelmiszereket árusító üzletet nyit a Tesco

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban egyre elszántabb küzdelmet folytat az elhízás, mint civilizációs betegség ellen a Tesco. A nemes ügy iránti elkötelezettség jele például az is, hogy Angliában hamarosan megnyitja első, kizárólag egészséges élelmiszereket árusító egységét az áruházlánc, írja a Store Insider. 
Vágólapra másolva!

Nemrég közzétett nyilatkozata alapján

a Tesco üdvözli, hogy az Egyesült Királyság kormánya elszántan küzd az elhízás, mint népbetegség ellen.

Mint kiderült, a cég szorosan együttműködik a hatóságokkal, hogy a komoly társadalmi probléma kezelésére kidolgozott, hamarosan hatályba lépő jogszabályokat minél jobban megérthesse.

Ami a jelenlegi ütemtervet illeti, a kooperációval összhangban a cég hamarosan megnyitja első, kizárólag egészséges élelmiszereket forgalmazó üzletét, számos egyesült királyságbeli áruházában pedig egy speciális, csakis „100 kalória alatti" termékeket felvonultató részleget fog kialakítani.

Tesco áruház Southportban Forrás: ---

A még februárban felavatandó, kivétel nélkül egészséges termékeket kínáló,

southporti áruházból a magas zsír-, só- vagy cukortartalmú élelmiszerek maradéktalanul hiányozni fognak.

Az új angliai egység megnyitása hűen tükrözi a vállalat azon törekvését, hogy a fogyasztókat egészségesebb táplálkozásra ösztönözze. Ezt a nemes célt szolgálja még a Tesco azon négyéves terve, amely egy, a termékek egészségügyi profiljának javítását célzó, „reformulációs" programot is magában foglal. A stratégia fontos elemeként, az újratervezési folyamatok mellett az egészséges élelmiszerek promóciójára is jelentősebb energiákat kíván fordítani az áruházlánc.