Horror a konténerhajón, 150 kilométerre a céltól elszabadult a pokol a fedélzeten

Az MSC Ravenna konténerszállító hajó
Vágólapra másolva!
Egy Fülöp-szigeteki tengerész akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, amiért halálosan megkéselte felettesét egy Sanghajból Los Angelesbe tartó MSC konténerhajó fedélzetén – írja a gCaptain szakportál.
Vágólapra másolva!

A 43 éves Michael Dequito Monegro tengerész bűnösnek vallotta magát egy rendbeli, a biztonságos hajózást veszélyeztető,

a fedélzeten tartózkodó személy elleni erőszakos és brutális bűncselekmény elkövetésében.

Monegro a támadás idején tengerészként szolgált az MSC Ravenna, egy bruttó 153.000 tonnás, libériai zászló alatt közlekedő konténerszállító teherhajón. A beismerő vallomás a legénység többi tagja előtt elkövetett halálos késelés hátborzongató részleteit írja le.

Az MSC Ravenna konténerszállító hajó Forrás: Youtube

2020. szeptember 20-án az MSC Ravenna a kéthetes útja végéhez közeledett, már csak 148 kilométernyire volt a dél-kaliforniai végállomásától. Aznap reggel a legénység több tagja a hajó felső fedélzetén lévő öltözőben tartózkodott, ahol a műszakjukra készültek, és arra vártak, hogy közvetlen felettesüktől megkapják a munkabeosztásaikat.

Amint Monegro meglátta főnökét az öltöző előtti folyosón, rögvest szurkálni kezdte, méghozzá a legénység több tagja szeme láttára. Az áldozat felvette a kesztyűt, borzalmas verekedés bontakozott ki a két fél között, majd mindketten a földre estek. Monegro ezután ráült az áldozatára, és folytatta annak késelését, méghozzá már két késsel, utóbbi az áldozat overalljából került elő.

Bár a személyzet tagjai megpróbáltak közbelépni, hogy megállítsák Monegrót, többek között egy szemetesládát is hozzávágtak, nem jártak sikerrel.

A tengerész később elismerte, hogy csak akkor hagyott fel brutális tettével, amikor már nem maradt ereje.

A hajó kapitánya, elsőtisztje és főmérnöke is azonnal a helyszínre sietett, nekik végül sikerült lerángatniuk Monegro-t feletteséről, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Ezt követően a támadót egy kabinba zárták,

amit a legénység több tagja is őrzött, így azonban nem tudták ellátni szokásos feladataikat a hajón.

Ez pedig komoly hatással volt a hajózás biztonságára.

Az MSC Raven ezen a felvételen éppen a Felixstowe-i kikötőbe tart

Miután a hajó 2020. szeptember 27-én megérkezett a Los Angeles-i kikötőbe, a kegyetlen bűncselekmény elkövetőjét átadták a szövetségi ügynököknek, aki letartóztatása óta szövetségi őrizetben van. Az elkövető tettére nem adott világos magyarázatot.

Az amerikai kerületi bíróság bírája szeptemberre tűzte ki az ítélethirdetést, amely során a kegyetlen tettest minden valószínűség szerint életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik majd.