Vízáteresztő luxusesernyőt dob piacra a Gucci Kínában

ősz, eső, esernyő, időjárás, hideg, város, járókelők, kabát, Széll Kálmán tér
Vágólapra másolva!
Sajátos luxusesernyőt készül piacra dobni Kínában a Gucci és az Adidas. A két cég közös terméke ugyanis több mint 600 ezer forintba kerül majd, de átereszti a vizet. A közösségi médiában komoly felháborodási hullám indult az abszurd termék miatt. A Gucci szóvivője szerint azonban félreértésről van szó.
Vágólapra másolva!

Felháborodási hullámot váltott ki a kínai közösségi média felületeken a Gucci és az Adidas közös terméke, amelyet hamarosan piacra dobnak Kínában.

A 11.100 jüanba (több mint 600 ezer forint) kerülő „esernyő" ugyanis átereszti a vizet

– írja a BBC.

A Gucci weboldala azonban hangsúlyozza, a nem vízálló ernyő valójában napernyőként és divatos kiegészítőként funkcionál. Vagyis hivatalosan nem is célja, hogy védjen az eső ellen. A Gucci oldalán egyébként a termék 990 euróért, vagyis nagyjából 382 ezer forintért kapható.

A közösségi médiában sokan úgy érzik, a napernyő egy hatalmas átverés, míg mások úgy vélik, egy divatcikkről van szó, melynek nem a praktikusság az elsődleges funkciója.

A termék június 7-én kerül majd piacra annak a kollekciónak a keretében, amelyet a Gucci és az Adidas együtt alkotott meg.

A két vállalat egyelőre nem reagált a BBC megkeresésére az ügyben, mindazonáltal a Gucci szóvivője egy pekingi lapnak közölte, a terméket nem javasolják mindennapi használatra, legalábbis esernyőként.

Hozzátette, a napernyőnek gyűjtői értéke van és kiegészítőként funkcionál a hétköznapokban.

Kína egyébként kulcsfontosságú piac a luxusiparban. Tavaly a világ második legnagyobb gazdaságában a luxuscikkek értékesítései 36 százalékkal emelkedtek, és az iparági elemzések szerint Kína három éven belül a luxustermékek legnagyobb piaca lesz a világon.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.