Újabb beruházást hajt végre a Bosch Magyarországon

Bosch, vállalat, cég, márka
The logo is seen outside the headquarters of German industrial group Bosch, in the southern German city of Gerlingen near Stuttgart, on April 21, 2010, as Bosch CEO Franz Fehrenbach, addressed the company's results press conference. The company reported that after the crisis-hit year 2009, Bosch is recovering and forcasts are positive. AFP PHOTO DDP/ SASCHA SCHUERMANN GERMANY OUT (Photo by SASCHA SCHUERMANN / DDP / ddp images via AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint ötvenmilliárd forintból fejleszti gyártókapacitását a Robert Bosch Automotive Steering Kft. Makláron - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatásuk szerint a 2023 végéig megvalósuló, 52 milliárd forintot meghaladó értékű beruházás-sorozat keretében 70 ezer négyzetméteren alakítanak ki új termelési és logisztikai területet. Ennek részeként csúcstechnológiájú gyártó- és összeszerelő létesítményeket, szerszámüzleteket, logisztikai raktárakat, integrált szerviz- és irodaközpontot létesítenek.

A fejlesztés hosszú távon biztosítja a cég versenyképességét, emellett megteremti a gyártási volumen jelentős növelésének lehetőségét - hangsúlyozták.

A képen a Robert Bosch Automotive Steering Kft. németországi épülete látható Forrás: ddp images via AFP/Sascha Schuermann

A közleményben ismertetik: a Robert Bosch Automotive Steering Kft. személygépjárművekbe kormányműveket, tehergépjárművek számára kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállít a világ több mint 100 járműgyártójának.

A 2003-ban alapított vállalat Egerben hagyományos hidraulikus, míg Makláron elektromos kormányműveket és tehergépjárművekbe való kormányrendszereket gyárt. A két telephelyről évente több mint 3 millió kormányrendszer és ezek alkatrészei kerülnek ki.

A Makláron gyártott elektromos kormánymű-rendszerek az elektromos és önvezető járművek kulcselemei, ezekre az autóipar átalakulásával egyre nagyobb igény van. A gyárban a kutatás-fejlesztést a gyártáshoz hasonlóan a legmodernebb, Ipar 4.0 megoldások támogatják. A technológiai fejlesztések a környezetvédelmet is szolgálják, ennek köszönhetően a cég tavaly 90 százalékkal csökkentette folyékony veszélyes hulladék kibocsátását - közölték.

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint 2021-ben 505,5 millió euró nettó értékesítési árbevételt ért el az előző évi 431,1 millió euróval szemben.

Adózott profitja tavaly 4,6 millió euró volt a 2020. évi 35,3 millió eurós veszteség után. Az eredménybeszámoló szerint a cég tavalyi átlagos létszáma 1050 fő volt, míg az előző évben 1034 embert foglalkoztatott. A Bosch vállalatcsoport nyolc önálló társaságával Magyarország egyik legnagyobb külföldi tulajdonú ipari munkaadója, 17 ezer embert foglalkoztat. 2021-ben 1711 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A Bosch világszerte több mint 402.600 embernek ad munkát és 2021-ben közel 79 milliárd euró árbevételt ért el.