Varga Mihály: Nemzetközi elismerésben részesült Magyarország az eredményes adósságkezelésért

VARGA Mihály; VARGA Mihály; pénzügyminiszter ,
Budapest, 2022. február 15. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a legfrissebb GDP-adatokról a minisztériumban 2022. február 15-én. A miniszter közlése szerint tavaly a magyar gazdaság 7,1 százalékkal nőtt, ezzel a magyar gazdaságtörténet legnagyobb éves növekedése lett a 2021-es. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A tavaly őszi kötvénykibocsátással Magyarország elnyerte a The Banker magazin „The Banker's Deals of the Year Awards 2022" díját - írja Varga Mihály a közösségimédia-oldalán.   
Vágólapra másolva!

Az újság hangsúlyozza:

Magyarország lenyűgöző időzítéssel használta ki a kedvező kamatkörnyezetet,

valamint a közép- és kelet-európai országok iránti erős keresletet.
A sikeres kibocsátások mellett Magyarország idő előtt törlesztette adósságát a tavalyi év során 430 millió dollárnyi devizakötvény, valamint több mint 2 ezer milliárd forintnyi kötvény visszavásárlásával.

A járvány miatt megemelkedett államadósságot már tavaly csökkenő pályára állítottuk, a bruttó hazai termékhez viszonyított arányát 76,8 százalékra javítottuk.

"Tavaly a Közgazdász Vándorgyűlésen már kifejtettem: ha az elmúlt tíz év gazdaságpolitikai területeit kellene osztályoznom, akkor a legjobb értékelést az adósságkezelés kapná. Ma is így gondolom, gratulálok az Államadósság Kezelő Központnak!" - írja Varga Mihály.