Itt a Mol közleménye

mol, benzinkút, benzin illusztrációk, illusztrációk, mol benzinkút benzin illusztrációk
Vágólapra másolva!
A Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) egyértelműen kimondja: nem megalapozottak Horvátország vesztegetéssel kapcsolatos állításai; az ítélet a kamatfizetést is figyelembe véve mintegy 236 millió dollár kártérítést ítélt meg a Mol részére - közölte a Mol a BÉT honlapján szerdán.
Vágólapra másolva!

Azt írták, a háromtagú tanács július 5-iki ítéletében egyhangúan visszautasította Horvátország azon védekezését, hogy a 2009-es szerződések vesztegetés eredményeként jöttek volna létre.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Mol 2013-ban kezdeményezte az eljárást, mert Horvátország több ízben megsértette a felek között 2009-ben megkötött, elsősorban gázkereskedelmet szabályozó szerződéseket.

- áll a közleményben.

A választottbírósági ítélet szerint Horvátország jelentős károkat okozott az INA-nak, közvetve pedig a Molnak, mivel szerződéses kötelezettsége ellenére sem vette át az INA gázkereskedelmi üzletágát, továbbá nem a szerződésnek megfelelően történt a földgáz árszabályozása és a bányajáradék mértékének emelése sem,

amivel 167,8 millió dollár veszteséget okozott a Molnak

- írta az olajtársaság.

Hozzátették, a választottbíróság további 16,1 millió dollár összegű kártérítést ítélt meg az INA leányvállalata (Prirodni Plin) által gáztározóban tárolt földgáz nyomott áron történő kényszerértékesítése miatt.