Figyelmeztet az ismert gyorsétteremlánc: eljöhet az olcsó kávé vége

Young woman in light summer clothes with a eco bag of vegetables, greens and reusable coffee mug. Sustainable lifestyle. Eco friendly concept. summer produce healthy organic market grocery vegetables green bag beverage cloth coffee coffee cup concept copy
Young woman in light summer clothes with a eco bag of vegetables, greens and reusable coffee mug. Sustainable lifestyle. Eco friendly concept.
Vágólapra másolva!
A McDonald's az Egyesült Államokban továbbra is fenntartja, hogy egy különleges akció keretében 99 centért lehet prémium és jeges kávét venni a gyorsétterem-láncnál. A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban a vállalat egyre nehezebben tudja kigazdálkodni a kedvezményt.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb költségekkel jár az amerikai McDonald's-nak a 99 centes kávé árának fenntartása. A különleges kedvezményt az étteremlánc alkalmazásán keresztül lehet elérni, azonban a költségek széles körű emelkedésével akár meg is szűnhet az olcsó kávé – írja a 24/7 Wall St.

Eddig azért érte meg a vállalatnak az olcsó kávé árusítása, mert a vendégek általában valami mást is fogyasztottak mellé.

Vagyis a plusz rendelés árából ki lehetett gazdálkodni a kedvezményes kávét.

Most azonban a gyorsétterem-lánc is jelentős költségnövekedéssel néz szembe. A teherautókban használt üzemanyagok ára például az elmúlt évben 50 százalékkal emelkedett, és a szállító cégek ezt gyakran átterhelték a megrendelőkre.

GVeszélyben a McDonald's 99 centes kávéja Forrás: shutterstock.com

Közben a kávé ára nemrég mindenkori csúcsot döntött, és a szakértők szerint a drágulási tendencia folytatódni is fog. Ennek nemcsak az általános infláció az oka, hanem az utóbbi időkben tapasztalt gyenge kávétermés is.

Végül a McDonald's munkaerő-költségei is folyamatosan emelkednek.

Bár egyes alkalmazottak még mindig csupán 13 dollárt keresnek óránként a cégnél, a McDonald's közlése alapján sok üzletükben 2024-re ezek a bérek is elérik 15 dollárt. Ráadásul a nagyon magas amerikai infláció mellett egyébként is nyomás alatt vannak a cégek, vagyis várhatóan az étteremláncnak is béreket kell emelnie.