Titkos bunkert mutatott egy pilóta a világ legnagyobb utasszállító repülőgépén - videó

Boeing, vállalat, repülőgép, repülés
384137 07: A computer mock up shows the Superjumbo Airbus A380. Airbus has committed itself to the production of the A380 which will begin entering service in 2006 at a cost of $230 million per plane. Initial versions of the A380 will have a capacity of 555 seats, 35 percent more space than the current Boeing 747-400 jumbo. Airlines could opt to put up to 800 seats on subsequent derivatives of the plane. Airbus touts the A380 as a spacious cruise ship of the sky, but most airline executives have been highly skeptical of proposals to fit the plane with facilities such as gyms and cabins at the cost of revenue-earning seats and freight. (Photo by Airbus Industries/Newsmakers)
Vágólapra másolva!
Több százezeres nézettségnél jár az a videó TikTokon, amin egy pilóta felfedi egy repülőgép titkos bunkerét. Vajon mire használja a személyzet ezt a rejtett helyiséget?
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb utasszállító repülőgépének, az Airbus A380-asnak egyk pilótája közösségi oldalán tette közzé azt a videót, amin bemutatja a közlekedési eszköz titkos bunkerét. A TikTokra feltöltött felvételt már több mint 550 ezren nézték meg, amely azzal kezdődik, hogy az alkalmazott a padlóban lévő nyíláson keresztül egy meredek lépcsőn levezeti a nézőket a sötétségbe.

A közösségi oldalra feltötött videó:

@a380_pilot Replying to @_cath0stroph1c Highly requested! The Crew Rest Compartment (CRC) on board the Airbus 380 located under the main deck #crew#cabincrew#pilot#crc#crewrest#a380#fy♬ don't let me down - old papa

Miután a pilóta leérkezett, a helyiségben számos emeletes ágyat lehet felfedezni, amit a személyzet arra használ, hogy 3-4 órát pihenjen az utazás során.

A kommnetekből az is kiderül, hogy a pihenőhelyiségében vészkijárat is van, így a légiutas-kísérők szükség esetén könnyen el tudják hagyni a repülőgépet. Továbbá a pilóta arról is beszámol, hogy a fedélzet alatt nincsenek mosdók és zuhanyzók, így a személyzetnek vissza kell másznia a lépcsőn, ha használni szeretné valamelyiket.