Mutatjuk a világ egyik legkülönlegesebb lakóházát

tiny house, kis lakás, vékony, House in Horinouchi
Vágólapra másolva!
Elsőre hihetetlennek tűnhet, de a keskeny háromszög formájáról híres japán Horinuchi-ház kifejezetten kényelmes otthonként szolgál. Mutatjuk a világ egyik legkülönösebb kialakítású lakóházát.
Vágólapra másolva!

A híres japán Horinuchi ház egy 55 négyzetméter alapterületű lakóház, amely 2011-ben készült el, és a különlegessége, hogy tökéletesen alkalmazkodik a szűk, háromszögű alakú telekhez, amelyre építették Tokió nyugati részén.

A kétszintes, fa szerkezetű ház földszintjén egy elsősorban tárolásra szolgáló előszobán/belépőn kívül egy hálószoba és fürdő+WC kapott helyet.

A felső rész egy lépcsővel közelíthető meg, ahol egy nappali, étkező és egy konyha található, egy szabad felhasználású szobával.

Az egész házat pedig egy tetőtéri loft koronázza meg, ahol egy gyerekszobát alakítottak ki. Ráadásul az ingatlan erkéllyel is rendelkezik.

A rendkívül kreatív házszerkezet pedig azt is lehetővé tette, hogy az igen kis alapterületen még egy részben fedett autó parkolóhelyet is sikerült elhelyezni.

Az épületet Kota Mizuishi, a Mizuishi Architect Atelier iroda építésze alkotta meg, az ára pedig 15,5 millió japán jen (mai árfolyamon kb. 45,5 millió forint) volt.