Eddig őrizgette ajándékait Elon Musk volt barátnője, most elképesztő összeget értek

Elon Musk
Vágólapra másolva!
Összesen 165.265 dollárért (67 millió forintért) kelt el a milliárdos Elon Musk fiatalkoról szóló, magánjellegű gyűjtemény, amelyek között korábbi szerelméről készült közös fotók is vannak - írja a FoxNews.
Vágólapra másolva!

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója az 1994-es főiskolai tanév őszén járt együtt Jennifer Gwynne-nel, amikor mindketten a philadelphiai Pennsylvaniai Egyetemen éltek és dolgoztak rezidens tanácsadóként. A nő most árverésre bocsátotta az időszakból származó tárgyi emlékeit.

Az árverés kiemelkedő darabjai közé tartozott egy apró zöld smaragddal ékesített 14 karátos arany nyaklánc,

amelyet Musk 1994 végén adott Gwynne-nek születésnapi ajándékként, valamint egy aláírt születésnapi üdvözlőlap, az előbbi 51.008 dollárért (kevés híján 21 millió forint), az utóbbi pedig 16.643 dollárért (majdnem 7 millió forint) kelt el.

A nyaklánchoz két privát fotó is járt, az egyiken a pár Musk édesanyjával, Maye Muskkal látható egy New York-i látogatás során, a másikon pedig négy másik rezidens tanácsadóval pózolnak a Pennsylvaniai Egyetemen 1995-ben tartott évzáró bál előtt.

Egyéb, Muskról készült fotók 1.155 dollártól (mintegy félmillió forint) 21.889 dollárig (9 millió forint) terjedő áron keltek el.

"Elon Musk a 21. század egyik legsikeresebb vállalkozója" - mondta Bobby Livingston, az RR Auction ügyvezető alelnöke egy nyilatkozatban - "Nagyon kevés vele kapcsolatos anyag került eddig árverésre, a mostani sikert tapasztalván reménykedve várjuk a folytatást."

Elon Musk Forrás: Tesla

Gwynne az árverés bevételét mostohafia főiskolai tandíjának kifizetésére fogja fordítani.