Egyes sztárok szinte csillagászati vagyonokat keresnek már azzal, hogy szponzorált posztot tesznek közzé a közösségimédia-oldalaikon. Egy friss kutatásban az elemzők megvizsgálták, átlagosan mennyit keresnek egy-egy szponzorált tartalommal a százmilliós követőbázissal rendelkező hírességek.

Amikor Cristiano Ronaldo tavaly egy sajtótájékoztatón arrébb mozdított két üveg Coca-Colát, és arra biztatta az embereket, hogy inkább vizet igyanak, a Coca-Cola piaci értéke 4 milliárd dollárral csökkent. Ez tökéletesen mutatja, hogy egyes sztárok milyen elképesztő hatással vannak a közvéleményre, és ennek jelentős gazdasági következményei is vannak.

Most a Hopper HQ közösségi médiával foglalkozó marketingplatform elemzése megvizsgálta, egyes sztárok mennyi pénzt keresnek a szponzorált Instagram posztokkal. Miként a Statista grafikonján is látszik, a több mint 400 millió követővel rendelkező Cristiano Ronaldo magasan vezeti a rangsort, átlagosan 2,4 millió dollárral, vagyis nagyjából 972 millió forinttal.

A szponzorált Instagram posztonként legnagyobb összegeket kereső hírességForrás: Statista/Hopper HQ

Noha ez a hírességek körében is kiemelkedően nagy összegnek számít, nem ritka, hogy a legnagyobb sztárok bőven 1 millió dollár fölött keresnek szponzorált posztonként. A 2022-es adatok alapján Kylie Jenner áll a második helyen 1,84 millió dollárral, míg a harmadik Lionel Messi lett 1,78 millió dollárral.

A toplistán található még Selena Gomez (1,74 millió dollár), Dwayne Johnson (1,71 millió dollár), Kim Kardashian (1,69 millió dollár), Ariana Grande (1,69 millió dollár), Beyoncé (1,39 millió dollár), Khloe Kardashian (1,32 millió dollár), valamint Kendall Jenner (1,29 millió dollár).