Szünetet ígértek a dolgozóknak II. Erzsébet temetése miatt, helyette húspogácsát kaptak

II. Erzsébet brit királynő, II. Erzsébet temetése, temetés, halála, II. Erzsébet halála, királynő, royals deat, III. Károly brit király, koporsó
Átemelik II. Erzsébet koporsóját a koporsó szállító autóba
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság legnagyobb szupermarketjeit ellátó 2 Sisters élelmiszergyártó vállalat alkalmazottai azzal vádolják a céget, hogy megszegte a II. Erzsébet királynő temetésének megtekintésére tett ígéretét. Ahelyett, hogy megnézhették volna a szertartás egy részét, egy, szerintük undorító kolbászos húspogácsát kaptak végül - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A West Bromwich-i székhelyű vállalat a múlt héten arról tájékoztatta munkavállalóit, hogy két órás különleges szünetet kapnak a hétfői nap folyamán, így megnézhetik II. Erzsébet brit királynő temetését valamelyik csatornán, ahol közvetítik azt. Azt azonban a cég megtagadta, hogy az amúgy munkaszüneti nappá nyilvánított hétfőn szabadnapot kapjanak.

II. Erzsébet koporsója Forrás: Getty Images/2022 WPA Pool/Wpa Pool

A gyár dolgozóinak már ez sem tetszett, a legnagyobb felháborodást azonban az váltotta ki, hogy a vezetőség nem tartotta magát az előzetes ígéretéhez, és megtagadta tőlük a két órás szünetet.

Helyette ingyenes reggelit kínáltak nekik, amely elmondások szerint olyan ízű volt, mintha "kartont ettek volna."

"Nem kaptuk meg azt a kétórás szünetet" - állította az egyik alkalmazott, aki a vállalat észak-walesi Sandycroft gyárának egyik gyártósorán dolgozik. "Ez csak egy átlagos munkanap volt számunkra."

Habár a temetés idejére bekapcsolták a kantin televízióját, de csak a szokásos fél órás ebédszünet alatt, és a rövidebb szünetekben lehetett azt nézni.

A The Guardian információi szerint ezen a dolgozók szakaszosan, többször mehettek kisebb szünetekre, a cég szerint így valósult meg végül az ígért extra pihenőidő. Azonban egy Sandycroftban dolgozó alkalmazott ezt is cáfolja, azt állítva, hogy egyáltalán nem kapott több szünetet.

A 2 Sisters korábban az alábbi tájékoztatást küldte körbe munkavállalói között:

A vállalat leginkább baromfifeldolgozóiról ismert, amelyek hetente több mint 10,4 millió szárnyast dolgoznak fel az Egyesült Királyságban és Európában.