Az Egyesült Királyság legnagyobb szupermarketjeit ellátó 2 Sisters élelmiszergyártó vállalat alkalmazottai azzal vádolják a céget, hogy megszegte a II. Erzsébet királynő temetésének megtekintésére tett ígéretét. Ahelyett, hogy megnézhették volna a szertartás egy részét, egy, szerintük undorító kolbászos húspogácsát kaptak végül - írja a The Guardian.

A West Bromwich-i székhelyű vállalat a múlt héten arról tájékoztatta munkavállalóit, hogy két órás különleges szünetet kapnak a hétfői nap folyamán, így megnézhetik II. Erzsébet brit királynő temetését valamelyik csatornán, ahol közvetítik azt. Azt azonban a cég megtagadta, hogy az amúgy munkaszüneti nappá nyilvánított hétfőn szabadnapot kapjanak. 

II. Erzsébet koporsójaForrás: Getty Images/2022 WPA Pool/Wpa Pool

A gyár dolgozóinak már ez sem tetszett, a legnagyobb felháborodást azonban az váltotta ki, hogy a vezetőség nem tartotta magát az előzetes ígéretéhez, és megtagadta tőlük a két órás szünetet. Helyette ingyenes reggelit kínáltak nekik, amely elmondások szerint olyan ízű volt, mintha "kartont ettek volna." 

"Nem kaptuk meg azt a kétórás szünetet" - állította az egyik alkalmazott, aki a vállalat észak-walesi Sandycroft gyárának egyik gyártósorán dolgozik. "Ez csak egy átlagos munkanap volt számunkra."

Habár a temetés idejére bekapcsolták a kantin televízióját, de csak a szokásos fél órás ebédszünet alatt, és a rövidebb szünetekben lehetett azt nézni.   

A The Guardian információi szerint ezen a dolgozók szakaszosan, többször mehettek kisebb szünetekre, a cég szerint így valósult meg végül az ígért extra pihenőidő. Azonban egy Sandycroftban dolgozó alkalmazott ezt is cáfolja, azt állítva, hogy egyáltalán nem kapott több szünetet.

A 2 Sisters korábban az alábbi tájékoztatást küldte körbe munkavállalói között: A hétfőn dolgozók kétórás hosszabb szünetre, ingyenes reggelire és ebédre lesznek jogosultak, a temetést pedig a kantinokban lévő képernyőkön lehet majd nézni".

A vállalat leginkább baromfifeldolgozóiról ismert, amelyek hetente több mint 10,4 millió szárnyast dolgoznak fel az Egyesült Királyságban és Európában.