250 millió dolláros szőlőbirtok, gyilkosság, vetélés, bántalmazásról szóló hazugságok - elképesztő sztárperek

Angelina Jolie a műtét utáni első nyilvános megjelenésén (Brad Pitt-tel a Z világháború londoni premierjén 2013. június 2-án)
Vágólapra másolva!
A hollywoodi hírességek botrányai mindig a legolvasottabb hírek közé tartoznak. Bár az év még nem ért véget, a The richest már elkészítette idei nagy peres összefoglalóját. Ebben arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi állhat az egyre durvább, egyre vaskosabb botrányokat kirobbantó, egyre megdöbbentőbb perek mögött. Vajon a milliomos hírességek zsarolásáról van szó, vagy egyszerűen csak arról, hogy mások igazságot akarnak szolgáltatni egy általuk igazságtalannak tartott helyzet miatt?
Vágólapra másolva!

A peres eljárások az élet velejárói, noha az esetek többségében nem brutális bűntényekről szólnak, hanem házasságot bontanak fel, ingatlanok tulajdonviszonyairól, gyerekelhelyezésről, kártérítésről döntenek. Persze ezek az ügyek is eldurvulhatnak, ha a felek nem tudnak békésen megegyezni egymással. Nincs ez másként akkor sem, amikor hírességek mennek bíróságra ilyen ügyekben.

Bemutatjuk az idei év legdrágább és egyben legbotrányosabb celeb pereit!

Angelina Jolie és Brad Pitt a Vanity Fair magazinban Forrás: Vanity Fair Italia

Travis Scott pere egy vetélés miatt

A rapper tavaly a houstoni Astroworld Fesztiválon lépett fel, amikor kitört a káosz. Egyszerre több tucatnyi rajongó akart minél közelebb kerülni az énekeshez, akik így egymást fellökve tolakodtak. Az előadó - állítólag - nem vette észre, mi történik előtte a nézőtéren és zavartalanul folytatta műsorát.

A Scott közelségéért folytatott küzdelem 10 emberéletet követelt,

egy, az év elején nyilvánosságra hozott jelentés szerint a rendezvényen összesen mintegy 5.000 rajongó szenvedett könnyebb vagy súlyosabb sérüléseket.

Az erőszakos lökdösődés során egy állapotos asszony, Shanazia Williamson olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hamarosan elvesztette magzatát. Emiatt pedig kártérítési pert indított a rapper ellen. Az eljárást a fesztiválnak otthont adó Texas államban folytatják le, az ottani törvények pedig kimondják, hogy már a magzat is élő személynek számít, ezért megalapozott lehetett az asszony által benyújtott kereset a jogtalan haláleset okozása miatt. A kereset továbbá azzal is vádolja a Live Nationt, mint szervezőt, hogy:

Shanazia Williamson mindezek alapján az általa átélt fizikai és lelki trauma miatt 1 millió dolláros kártérítési pert indított. Emellett a Scott és a szervezők ellen indított csoportos keresetek kártérítési összege a 2 milliárd dollárt is elérte.

Travis Scott a 2021-es Astroworld Fesztiválon Forrás: WireImage,/ERIKA GOLDRING/Erika Goldring

A sztármenedzser elleni diszkriminációs per

Irving Azoff zenei menedzser, egyben befolyásos szórakoztatóipari vezető, olyan nagy sztárokkal dolgozott már együtt, mint Christiana Aguilera, az Eagles és Bon Jovi. A szakember élete mégsem makulátlan, ugyanis

házvezetőnője, Gloria Martinez pert indított ellene bértartozás és diszkrimináció miatt.

Martinez azt állítja, hogy az Azoff és felesége mellett eltöltött több mint 10 év alatt heti 1.500 dollárt kellett volna kapnia, azonban a fizetése hétről hétre változott. A menedzser ezzel szemben azzal érvel, hogy Martinez többször is engedély nélkül vett ki szabadságot és hanyagul végezte feladatait.

A fotón balra Azoff, mellette Christina Aguilera:

Brad Pitt és Angelina Jolie egy szőlőbirtok miatt viaskodik

Már hat év is eltelt azóta, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie elindította a válópert, az ügy azonban ahelyett, hogy megoldódna, tovább bonyolódik, a felek vádaskodása miatt pedig egyre nagyobb botrány kerekedik belőle. Tény, hogy a házasságuk alatt hatalmas közös vagyont halmoztak fel a felek, ami már önmagában bonyolítja a békés elválást.

A jelenlegi huzavona egy 250 millió dollárt érő franciaországi szőlőbirtok miatt zajlik.

Februárban Pitt azért emelt vádat volt felesége ellen, mert az asszony állítólag az ő beleegyezése nélkül adta el a közös tulajdonban lévő szőlőbirtok tulajdonrészének 50 százalékát. A színész azzal érvelt, hogy korábban abban egyeztek meg, hogy tulajdonrészt csak közös megegyezéssel adnak el harmadik félnek.

A Chateau Miraval szőlőbirtok Forrás: AFP/Michel Gangne

A viszontkeresetet egy Jolie által alapított cég nyújtotta be a bíróságon Pitt ellen, azt állítva, hogy a színész mindenáron át akarta venni a teljes irányítást a borászat felett, megtorlásul a házasságuk felbontásáért. A kereset azt is állítja, hogy

Pitt titoktartási záradékot íratott alá volt nejével, amelynek értelmében ő semmilyen információt nem hozhatott nyilvánosságra házasságukról

és a válásukhoz vezető körülményekről, valamint arról, a birtokból befolyt jövedelmet megkérdőjelezhető módon költötte el, például egymillió dollárt költött egy úszómedencére. A vádiratból az is kiderült, hogy a színésznő személyes vagyonának jelentős része a borászatban volt lekötve, és a pár abban egyezett meg, hogy az asszony vezeti a közös humanitárius projektjeiket, az időközben számos díjat elnyerő és így rendkívül értékessé váló Chateau Miraval szőlőbirtokot pedig Pitt irányíthatja.

A benyújtott dokumentumok szerint a színész semmilyen információt nem osztott meg volt feleségével a borászatról, akkor sem, amikor az asszony kifejezetten kérte ezt.

Jolie továbbá azt is állítja, Pitt a Chateau Miraval vagyonát az ő és barátai tulajdonában lévő cégekbe helyeztette át. Jolie emiatt úgy döntött, hogy eladja részesedését, amit először volt férjének ajánlott megvételre, aki azonban ésszerűtlen feltételeket támasztott a kivásárlásért cserébe. Így az asszony végül a Stoli szeszesital-óriásnak adta el a szőlőbirtok 50 százalékos részesedését.

Angelina Jolie és Brad Pitt a Z világháború londoni premierjén 2013. június 2-án Forrás: AFP/Leon Neal

Wendy Williams kontra Wells Fargo

Wendy Williams amerikai műsorvezető és író. 2008 és 2021 között ő vezette a nevével futó televíziós beszélgetős show műsort, ami hatalmas népszerűségre tett szert. Ezt megelőzően Williams rádiós DJ és műsorvezető volt, New Yorkban pedig lemezlovasként is ismertté vált. Mindemellett több könyvet is írt, filmekben és televíziós műsorban is szerepelt már, vállalkozóként pedig saját divat-, ékszer-, és parókakollekciója is van.

Williamsnek az évek során több fizikai és mentális egészségügyi problémája is volt, ami miatt jogi csatározásokba bonyolódott bankjával, a Wells Fargóval.

A talkshow-műsorvezető azt állította, hogy a bank megakadályozta, hogy hozzáférjen az őt illető több millió dollárhoz,

a pénzintézet viszont azzal érvelt, hogy az asszonyt sokan kizsákmányolták. A bírósági ügy még folyamatban van, de remélhetőleg Williamsnek lehetősége lesz visszatérni a "Wendy Williams Show"-ba, és véget érnek anyagi gondjai.

A képen Wendy Williams tévés személyiség és írónő Forrás: Wikipedia

Ed Sheeran szerzői jogi pere

A többek között a "Perfect" című dalával híressé vált énekes-dalszerző Sheeran és két társszerzője, Steve McCutcheon és Johnny McDaid évekig jogi csatározásban állt Sami Chokri és Ross O'Donoghue dalszerzőpárossal. A dalszerzők ugyanis azt állították, hogy

Sheeran 2017-es megaslágere, a "Shape of You" valójában az ő szerzeményüknek, az "Oh Why"-nek a másolata, átirata.

Ed Sheeran végül megnyerte a plágiumpert, a bíró ugyanis úgy döntött, hogy sem szándékosan, sem önkéntelenül nem másolta le az "Oh Why"-t a "Shape of You" írása közben. Az ítélet szerint 1 millió dolláros perköltség is megilleti a Grammy-díjas énekest.

Ed Sheeran Fotó / Getty Images

A cikkünk a következő oldalon folytatódik, kérjük lapozzon!