Minden idők egyik legnagyobb összegű lottónyereményéért lehet játszani

Powerball jackpot
Vidalia, Georgia / USA - May 27, 2019: A close-up of an array of the official unmarked and unused game numbers sheets for Georgia's Powerball Lottery game set on plain white background.
Vágólapra másolva!
1,5 milliárd dollárt, azaz nagyjából 620 milliárd foritnak megfelelő összeget lehet nyerni most szombaton a Powerball lottójátékon az Egyesült Államokban. A főnyeremény összege azt követően emelkedett ekkorára, hogy az 1,2 milliárd dolláros nyereményt nem vitte el senki a legutóbbi sorsolást követően. Az 1,5 milliárd dolláros jackpot a harmadik legnagyobb lottónyeremény az USA eddigi történetében.
Vágólapra másolva!

A Powerball-játékon senki nem vitte a fődíját három hónapja, azaz augusztus 3-a óta. Ez azt jelenti, hogy 39 sorsolást bonyolítottak le összesen úgy, hogy egyetlen játékosnak sem sikerült eltalálnia mind a hat kihúzott számot. Emögött persze nem kell semmilyen különöleges körülményre, esetleg sorsoláis machinációra gyanakodni. Matematikailag ugyanis nagyon csekély az esélye a jackpot megnyerésének, egész pontosan 1:292,2 millióhoz - írja az AP News.

A Powerball lottójáték szelvényei Georgia államban (illusztráció) Forrás: Shutterstock

A mostani rekordösszegű nyeremény bizonyára sok játékost arra motivál, hogy próbára tegye szerencséjét. A Powerball egyébként is az egyik legelterjedtebb szerencsejáték az USA-ban, hiszen nem korlátozódik egyetlen állam területére, hanem összesen 45 szövetségi államban játsszák, valamint Puerto Ricón és a Virgin-szigeteken is. A szombati sorsolás kapcsán ugyanakkor érdemes megemlíteni:

a 1,5 milliárd dollárhoz akkor jut hozzá az esetleges nyertes, ha a nyeremény felvételére évenkénti folyósítást választ.

Ez esetben 29 évre elosztva kapja meg a teljes összeget. A tapasztalatok egyébként ennek ellenkezőjét mutatják, a legtöbb lottónyertes ugyanis az egyösszegű kifizetést választja. Így a szombati sorsoláson a nyertes - ha lesz ilyen - 745,9 millió dollárt vihet haza, ami még mindig tekintélyes összeg, ám csak a fele a teljes nyereménynek.