Hódokat vásárol Jamie Oliver sztárséf

A világ 10 leggazdagabb séfje
The British chef Jamie Oliver cooks at the One Kitchen Culinary School in Hamburg, Germany, 6 December 2017. Oliver also presented his book "5 Ingredients · Quick & Easy Food recipes". Photo: Axel Heimken/dpa (Photo by AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A 47 éves Jamie Oliver három éve költözött feleségével és öt gyerekével az essexi, Erzsébet-korabeli birtokára, és ekkor két rágcsálót is betelepített a területre. Az eurázsiai hódoknak - Woodynak és Willownak - eddig két kölyke született, amelyeket Kitsnek neveztek. A birtok ura most úgy döntött, hogy bővíti a birtok hódjainak számát.
Vágólapra másolva!

A sztárséf két új, 50 hektáros hódvárat épít a földjén. A 350.000 font (kb. 161 millió forint) értékű projektet pedig a környezetvédők is lelkesen támogatják.

Remélhetőleg a sikeres beruházást követően a jövő év elején már újabb két hódcsaládot köszönthet a birtokon. Jamie Oliver rámutatott, hogy Woody és Willow gátjai eddig is sokat segítettek a terület „vízgazdálkodásában".

A rágcsálók gátakat építenek, amelyek lassítják a folyó áramlását, új csatornákba és vizes élőhelyekre irányítva azt.

Az alábbi képen a brit sztárséf és a birtokán élő egyik hódja látható:

Archie Ruggles-Brise, a birtok menedzsere pedig azt is elmondta, hogy "2019 óta tanúi annak, hogy mennyire sokat is tettek a hódok az árvízkockázat csökkentése, a terület szárazságtűrő képességének növelése, a víztisztítás és a vadon élő állatok egész éves élőhelyének megteremtése érdekében."