Elképesztő méret a Lidlnél, így biztosan nem lesz sorbanállás

Lidl, autó töltőállomás, elektromos autó,
PRAGUE, CZECH REPUBLIC - March 26, 2022: Free charging station supermarket Lidl. Charging a electric vehicle (NEW SKODA ENYAQ) at a DC charger .Electric mobility environment friendly
Vágólapra másolva!
Napelemek árnyékában töltődhet egy időben akár 13 elektromos autó, és 360 kW-os maximális teljesítményű töltőoszlop is került arra a töltőhubra, amelyet november 21-én fognak ünnepélyesen átadni a francia villanyautósoknak Villefranche-sur-Saône-ban, Lyontól mintegy 30 kilométerre északra.
Vágólapra másolva!

A Lidl már évek óta az elektromobilitás komoly támogatója. Hazánkban 2016 decemberében telepítették a német diszkontlánc első, 50 kW teljesítményű gyorstöltőjét, hálózatuk mára országossá vált. A legtöbb üzletnél 20 kW-os DC vagy 22 kW-os AC töltőoszlopok találhatók. A környező országokban sorra szűnik meg az ingyenesség, de Magyarországon még ingyenesen használhatók a Lidl töltői, aminek köszönhetően kiszolgált energiamennyiség tekintetében a Lidl a harmadik legnagyobb elektromobilitás szolgáltató hazánkban.

Az alábbi fotókon bemutatjuk, milyen különleges töltőállomást nyit hamarosan a Lidl Franciaországban:

A legújabb francia töltőhubon aligha lesz sorbanállás, mivel egy időben akár 13 villanyautó tölthet az esztétikus, fából készült vázszerkezeten elhelyezett napelemes kiserőművel támogatott töltőállomáson.

Az oszlopok közül egynek 360 kW a maximális teljesítménye, ezen kívül 8 db 180 kW-os, valamint 4 darab 22 kW-os töltési pont áll a vásárlók rendelkezésére - írja a Villanyautósok.hu.

Abban a tekintetben is szokatlan lehet a magyar autósok számára az új töltőállomás, hogy nem csak az üzlet nyitvatartási idejében, hanem a hét minden napján, nonstop használhatók a töltők és a benzinkutakhoz hasonló módon az út szélén egy méretes táblán tájékoztatnak a töltési díjakról, amely kezdetben a 360 kW-os és 180 kW-os DC töltők esetén 40 cent/kWh (kb. 160 forint), a 22 kW maximális teljesítményre képes AC oszlopokon pedig 25 cent/kWh (kb. 100 forint).

(A címlapképen az áruházlánc egyik csehországi töltőállomása látható.)