Ez lesz a világ legmagasabb lakótornya - videó

dubaj, lakótorony
Vágólapra másolva!
A dubaji Burj Binghatti lehet a világ legmagasabb lakótornya, és ezzel több rekordot is megdönthet - írja beszámolójában a Business Tabloid.
Vágólapra másolva!

A világ legmagasabb lakóépületét a felröppent hírek szerint a Binghatti ingatlanfejlesztő vállalat építi fel a közeljövőben a Jacob&Co előkelő ékszermárkával együttműködve. Az alapkőletételi ünnepségen Muhammed Binghatti, a Binghatti Holding vezérigazgatója és Jacob Arabo, a Jacob&Co. elnöke is jelen volt.

Burj Binghatti Jacob & Co otthonok Forrás: Drehomes RE / Youtube

Az aszimmetrikus Wasl felhőkarcoló máris kezd formát ölteni, aminek építése 2024-ben a tervek szerint már be is fejeződhet.

Az építmény bizonyítéka annak, hogy a dubaji ingatlanpiacon továbbra is nagyon népszerűek az égbe nyúló épületek.

Az ingatlanfejlesztő cég szakmai közösségi oldalán osztott meg impozáns felvételeket a Burj Binghatti Jacob&Co otthonok építésének kezdetét jelző eseményről.

A kizárólag lakóépületnek szánt építmény magassági rekordját jelenleg a New York-i Central Park Tower felhőkarcolója birtokolja 472,4 méteres magasságával. A dubaji kihívójának tervezett méretét egyelőre még homály fedi.

A koncepció szerint a félelmetes magasságú lakótoronyban egy végtelenített úszómedence is helyet kapna, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik majd a városra.

A pazar lakótorony számos luxus kényelmi szolgáltatással is rendelkezik majd, többek között prémium kategóriás spa-val, edzőteremmel, díjnyertes privát séfekkel, testőrökkel és sofőrökkel is.

A Burj Binghatti Jacob & Co Residences hivatalos nevet viselő lakótoronyban exkluzív penthouse lakások is lesznek majd.

Amit a Binghatti az ingatlanok terén tett, azaz egy sajátos tervezési filozófián és építészeti identitáson keresztül hozott létre egy márkát, az nagyon hasonló ahhoz, amit a Jacob & Co az ékszerek és a karórák világában tett" - mondta Muhammad Binghatti, a Binghatti vezérigazgatója és építészeti vezetője az alapkőletételi ünnepségen.

"A lakótoronyban felépülő penthouse otthonok a Jacob & Co zászlóshajónak számító időmérőinkről, a Fleurs De Jardin, az Astronomia és a Billionaire típusokról kapta a nevét." - nyilatkozta Jacob Arabo, a Jacob & Co elnöke és kreatív igazgatója.