Változás az MVM Zrt. vezetésében

MVM, MVM Csoport, MVM Group, Magyar Villamos Művek Zrt., logó, illusztráció
Budapest, 2021. június 5. Az MVM Energetika Zrt. székháza a fővárosban a Szentendrei út 207-209. alatt. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az általa irányított társaságcsoport (MVM Csoport) tevékenységi területe a magyar nemzetgazdaság egyik legfontosabb, stratégiai jelentőségű ágazata, a villamosenergia-ipar. A cég jogelődje az 1963-ban létrejött Magyar Villamos Művek Tröszt volt. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Czepek Gábor az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkáraként folytatja munkáját decembertől. Az MVM Zrt. új vezérigazgatójának kinevezéséig a vezérigazgatói feladatokat a Társaság szervezeti rendjének megfelelően vezérigazgató-helyettesek látják el.
Vágólapra másolva!

Czepek Gábor 2022. december 1-jétől az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkáraként folytatja munkáját. Az energiaszektorban és a vállalati működésben szerzett tapasztalatával az új pozíciójában a továbbiakban is közreműködik abban, hogy a hazai energetikai rendszer és az MVM Csoport stabilitását megőrizve és megerősödve lábaljon ki a nemzetközi energiaválságból.

Az MVM Zrt. új vezérigazgatójának kinevezéséig a vezérigazgatói feladatokat a Társaság szervezeti rendjének megfelelően vezérigazgató-helyettesek látják el.

Az MVM Energetika Zrt. székháza a fővárosban Forrás: MTI/Branstetter Sándor

Az európai- és a világpiac kiszámíthatatlansága és az árak szélsőséges kilengése hamar új helyzetet teremtett az egész MVM Csoport számára. A távozó vezérigazgatónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az energiaválságban az MVM Csoport fenn tudta tartani stabilitását, valamint Magyarország megőrizte ellátásbiztonságát - áll közleményükben.