Czepek Gábor az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkáraként folytatja munkáját decembertől. Az MVM Zrt. új vezérigazgatójának kinevezéséig a vezérigazgatói feladatokat a Társaság szervezeti rendjének megfelelően vezérigazgató-helyettesek látják el.

Czepek Gábor 2022. december 1-jétől az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkáraként folytatja munkáját. Az energiaszektorban és a vállalati működésben szerzett tapasztalatával az új pozíciójában a továbbiakban is közreműködik abban, hogy a hazai energetikai rendszer és az MVM Csoport stabilitását megőrizve és megerősödve lábaljon ki a nemzetközi energiaválságból.

Az MVM Zrt. új vezérigazgatójának kinevezéséig a vezérigazgatói feladatokat a Társaság szervezeti rendjének megfelelően vezérigazgató-helyettesek látják el.

Az MVM Energetika Zrt. székháza a fővárosbanForrás: MTI/Branstetter Sándor

Az európai- és a világpiac kiszámíthatatlansága és az árak szélsőséges kilengése hamar új helyzetet teremtett az egész MVM Csoport számára. A távozó vezérigazgatónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az energiaválságban az MVM Csoport fenn tudta tartani stabilitását, valamint Magyarország megőrizte ellátásbiztonságát - áll közleményükben.