Az angliai Cotswolds régió a jólszituált londoniak kedvelt helye, ha szeretnének elvonulni a nagyvárosi forgatagból. Az Edgewroth Manor nevű birtok pedig tökéletes példája annak, hogy a tradíció és a modern luxus kiválóan tud vegyülni egymással. Az ingatlan ráadásul most eladóvá vált.

Az angliai Cotswolds régió szívében található az Edgewroth Manor nevű, 22 és fél hektáros birtok, melynek ékköve a gyönyörű kastélyház. Az ingatlant most bárki megvásárolhatja, aki kifizet érte 20,4 millió dollárnak (kb. 8 milliárd forint) megfelelő összeget – írja a Dirt.com.

A birtok története a 12. századig megy vissza, és a középkori történetéből máig maradtak nyomok az ingatlanon. A főépület legrégebbi része ugyanis 1685-ből származik – természetesen modernizált kiegészítésekkel. A birtok teljes területe egyébként a 20. század közepéig több mint 607 hektár volt.

A jelenlegi tulajdonos ügyelt rá, hogy a felújítások során a legkorszerűbb elemeket gondosan ötvözzék a több százéves tradícióval. Vagyis az épület számos régi jellegzetességét, például a díszesen faragott mennyezetet is meghagyták.

A kastély teljes lakóterülete 1811 négyzetméter, és összesen kilenc hálószoba és hat fürdőszoba kapott benne helyet. A földszint elsősorban vendégfogadásra, közösségi tevékenységekre és étkezésre lett kialakítva, de itt kapott helyet a dolgozószoba is. A második szinten található a fő és egy vendéghálószoba, mindkettő külön fürdőszobával. A harmadik szint elsősorban a személyzet és további vendégek számára lett kialakítva. Itt található négy további hálószoba, két fürdőszoba és egy púderszoba is.

Az alsó szinten kapott helyet a házimozi és játékszoba, a könyvtár, a virágszoba, a mosókonyha, valamint egy borospince.

A főépületen kívül található az uszodapavilon, az üvegház, a kápolna, az istálló, de van még fáskamra és műhely is. A két vendégházként funkcionáló melléképületben három-három külön hálószoba van, de a birtokon még egy négy hálószobás gondnoki házat is kialakítottak.

A hatalmas területet rétek, erdős részek, valamint egy tó is díszíti, azonban idővel egy helikopterleszállót is kialakítottak a birtokon.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.