Nézze meg, hogy hová menekülnek a tehetős londoniak a nagyvárosi nyüzsgésből!

Vágólapra másolva!
Az angliai Cotswolds régió a jólszituált londoniak kedvelt helye, ha szeretnének elvonulni a nagyvárosi forgatagból. Az Edgewroth Manor nevű birtok pedig tökéletes példája annak, hogy a tradíció és a modern luxus kiválóan tud vegyülni egymással. Az ingatlan ráadásul most eladóvá vált.
Vágólapra másolva!

Az angliai Cotswolds régió szívében található az Edgewroth Manor nevű, 22 és fél hektáros birtok, melynek ékköve a gyönyörű kastélyház. Az ingatlant most bárki megvásárolhatja, aki kifizet érte 20,4 millió dollárnak (kb. 8 milliárd forint) megfelelő összeget – írja a Dirt.com.

A birtok története a 12. századig megy vissza, és a középkori történetéből máig maradtak nyomok az ingatlanon. A főépület legrégebbi része ugyanis 1685-ből származik – természetesen modernizált kiegészítésekkel. A birtok teljes területe egyébként a 20. század közepéig több mint 607 hektár volt.

A jelenlegi tulajdonos ügyelt rá, hogy a felújítások során a legkorszerűbb elemeket gondosan ötvözzék a több százéves tradícióval. Vagyis az épület számos régi jellegzetességét, például a díszesen faragott mennyezetet is meghagyták.

A kastély teljes lakóterülete 1811 négyzetméter, és összesen kilenc hálószoba és hat fürdőszoba kapott benne helyet. A földszint elsősorban vendégfogadásra, közösségi tevékenységekre és étkezésre lett kialakítva, de itt kapott helyet a dolgozószoba is. A második szinten található a fő és egy vendéghálószoba, mindkettő külön fürdőszobával. A harmadik szint elsősorban a személyzet és további vendégek számára lett kialakítva. Itt található négy további hálószoba, két fürdőszoba és egy púderszoba is.

Az alsó szinten kapott helyet a házimozi és játékszoba, a könyvtár, a virágszoba, a mosókonyha, valamint egy borospince.

A főépületen kívül található az uszodapavilon, az üvegház, a kápolna, az istálló, de van még fáskamra és műhely is. A két vendégházként funkcionáló melléképületben három-három külön hálószoba van, de a birtokon még egy négy hálószobás gondnoki házat is kialakítottak.

A hatalmas területet rétek, erdős részek, valamint egy tó is díszíti, azonban idővel egy helikopterleszállót is kialakítottak a birtokon.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.